Жоден лідер світу не відреагував на анонсовані Росією обстріли України, – Зеленський

6956 0
Окупанти анонсують звірства, бо немає реакції, а тільки мовчання.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Росія офіційно анонсувала обстріли українських підприємств оборонного комплексу, які розташовані серед звичайних середмість, де працюють тисячі людей та поряд живуть сотні тисяч людей. Президент Володимир Зеленський дорікнув лідерам західних країн, жоден з яких не відреагував на такі заяви про свідомі вбивства та звірства. Глава держави звинуватив політиків Заходу в мовчанні.

Читайте також: Росія попередила про нові удари на українських підприємствах ОПК

«На завтра Росія офіційно анонсувала обстріл нашої території, наших підприємств оборонного комплексу. Більшість побудовані десятиліття тому, ще радянською владою, побудовані по містах. А зараз вони серед звичайного міського середовища. Там працюють тисячі людей. сотні тисяч живуть поряд. Це свідоме вбивство. І я не почув сьогодні реакції від жодного лідера світу, від жодного західного політика реакції на цей анонс. Вдумайтесь у відчуття безкарності окупантів. Вони анонсують звірства, які заплановані. Чому? Тому що немає реакції, тому що мовчання. Жодного слова, ніби західні лідери розчинилися на цей вечір, на цей день. Сподіваюся, що хоча би завтра ви це помітите, відреагуєте, щось скажете», – наголосив Зеленський у зверненні.

Нинішня зухвалість агресора ні що інше, як чіткий сигнал для Заходу, що застосованих санкцій проти Росії наразі недостатньо. Бо в цій країні нічого не зрозуміли, не відчули, не побачили рішучості світу та прагнення справді зупинити цю війну. Президент підкреслив, що ніхто не зможе заховатися від реальності, від нових вбивств в Україні.

Читайте також: «Теж хочете, щоб нас повільно убивали». Зеленський закликав світ негайно закрити небо над Україною

Сьогодні, замість обіцяних гуманітарних коридорів, окупанти продовжують обстрілювати мирних мешканців, влаштовуючи «криваві коридори».

«Ми покараємо кожного, хто скоїв звірства на цій війні на нашій землі. Знайдемо кожну сволоту, яка стріляла по наших містах, по наших людях, яка бомбила нашу землю, яка запускала ракети, яка давала наказ і натискала на пуск. Вам не буде жодного тихого місця на цій землі, окрім могили», – наголосив Володимир Зеленський.

Хоча сьогодні – Прощена неділя, ми інколи не пробачимо ворогу того, що пережили. Зі слів президента, і Бог цього не пробачить ні сьогодні, ні завтра, ніколи. Замість прощеного буде судний день.

Нагадаємо, Росія анонсувала нові удари по українських підприємствах оборонного комплексу. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!