Жорсткий карантин можуть повернути в деяких областях та кримінал через Томос. Головне за ніч і минулу добу

5279 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Galnet

Фото: Galnet

Жорсткий карантин в деяких областях. Міністр охорони здоров’я Степанов, коментуючи рекордні цифри по Covid-19 в Україні заявив, що це все результат того, що українці повністю «скасували» карантинні обмеження. «Я вважаю, що нам треба вже задуматися і вдуматися в ці цифри, які ми оголошуємо щодня щодо кількості захворювань і летальних випадків», – сказав він.

Читайте також: «Твоє Місто» закликає стати частиною спільноти та підтримати незалежне медіа

А головний санітарний лікар Ляшко заявив, що у деяких областях України можуть запровадити жорсткий карантин із 22 червня в разі поганої епідемічної динаміки. Водночас Україна має шанс 3-4 місяці жити без карантину, якщо люди почнуть дотримуватися рекомендацій.

За даними опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 24 травня по 4 червня, після першого послаблення карантину лише 10% українців дотримувалися рекомендації Кабміну залишатися вдома, щоб не заразитися коронавірусом та не наражати на небезпеку інших.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за добу новий антирекорд – Covid-19 виявили у 171 хворих (з них 55 у Львові). Разом 3 398. Вилікувалося – 661 особа (плюс 17 за добу), померло – 108 осіб (плюс 2 за добу).

У Львові від ускладнень, які викликав коронавірус помер начальник Львівського військового госпіталю Іван Гайда.

В Україні за добу теж рекорд – Covid-19 виявлено у 829 осіб. Загальна кількість 34 063 пацієнтів. Одужало – 15 447 (плюс 504 за добу), померло – 966 особи (плюс 23).

Перелік антилідерів не змінний: Чернівецька область (4 135 – плюс 53 за добу), місто Київ (4 084 – плюс 58), Львівська (3 398 – детальніші показники вище) та Рівненська (2 572 – плюс 73) області.

Читайте також: «Нам 12 годин шукали місце у лікарні». Історія пацієнта з підозрою на коронавірус

Чернівці – Закарпаття. У Чернівцях пом’якшили карантин. Запрацюють сауни та лазні, атракціони на відкритому повітрі. Також за рішенням місцевих комісій з НС та ТЕБ у громадському транспорті можуть їздити діти до 10 років у супроводі батьків.

На Закарпатті комісія з ТЕБ і НС вирішила посилити карантин. Заборонені: масові культурно-розважальні заходи, за участі понад 20 осіб; весілля. на яких буде понад 10 осіб; поминки та ритуальні заходи за участі більше, ніж 10 осіб у приміщеннях та 20 осіб на повітрі; роботу спорт- тренажерних залів, фітнес-центрів та проведення спортивних заходів на стадіонах за участі понад 20 осіб, міжобласні пасажирські перевезення. Не дозволяється робота – закладів дошкільної освіти, басейнів, спа-зон та розважальних закладів, ресторанів, кафе у закритих приміщеннях.

Справа Порошенка – Томос. Суддя Печерського суду Києва Вовк переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петру Порошенку на 1 липня.

Перед тим стало відомо, що генпрокурорка Венедіктова внесла клопотання в суд не арештовувати експрезидента на час слідства, а відпустити його під особисте зобов’язання. Захист Порошенка виступив проти цього – адвокат Ілля Новіков сказав, що нове клопотання може буде підставою, щоб відкласти засідання, чого захист не хоче. Так воно зрештою і сталося.

Читайте також: На Львівщині на коронавірус захворіли понад 600 медиків. П’ятеро з них померли

Експрезидент також заявив, що проти нього порушили справу, бо Україна отримала Томос. Пізніше у ДБР підтвердили, що здійснюють слідство у справі щодо можливих незаконних дій вищих посадовців, які вчинили дії, спрямовані на «розпалювання міжрелігійної ворожнечі при створенні ПЦУ».

Посольство США в Україні заявило, що система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних рахунків. Від політично мотивованих переслідувань застерегла владу і Європейська народна партія.

Шмигаль – Шкарлет. Нардепи провалили голосування за оновлену програму діяльності Кабміну. Рішення на засіданні Ради 18 червня підтримали лише 207 нардепів з необхідних 226. Однією з претензій нардепів була присутність Авакова на посаді міністра МВС. 

Парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Сам кандидат в очільники МОН заявив, що не проти скасувати ЗНО для заочників. Він також хоче збільшити вагу атестату при вступі.

Попри те, що група науковців виявила у роботі Шкарлета значний обсяг плагіату кандидат це заперечив.

Верховна Рада не захотіла припинити повноваження народного депутата фракції «Голос» Святослава Вакарчука.

Читайте також: Прокуратура хоче повернути Львову привласнені донькою Козловського два ринки

Авіаперельоти з України. Авіакомпанія Wizz Air оголосила про відновлення роботи своєї бази у аеропорту «Київ» та перельотів з України до Угорщини, Німеччини, Данії, Естонії, Греції та Великобританії. Зазначається, що з 17 червня доступні подорожі за такими напрямками: Афіни (Греція), Біллунд і Копенгаген (Данія), Таллінн (Естонія), Берлін Шонефельд, Кельн, Дортмунд, Гамбург, Ганновер, Лейпциг, Меммінген, Бремен, Нюрнберг (Німеччина), Будапешт (Угорщина) та Лондон Лутон (Великобританія).

Польська авіакомпанія LOT анонсувала відновлення рейсів з Києва до Варшави з 2 липня. Однак пасажирам перед бронювання слід враховувати, що новий графік не гарантує виконання рейсу.

Авіакомпанія SkyUp закрила продаж квитків за більшістю напрямків до 15 липня включно.

ЄС – ВООЗ – Туреччина – Болгарія. Рада ЄС продовжила на рік санкції проти Росії, запроваджені у зв’язку з незаконною анексією Криму.

Читайте також: У неділю українці зможуть побачити сонячне затемнення у вигляді вогняного кільця

У Всесвітній організації охорони здоров’я сподіваються на виробництво сотень мільйонів доз вакцини проти коронавірусу Covid-19  вже у 2020 році.

Туреччина готова приймати українських туристів з 1 липня без проходження самоізоляції та тестування з дотриманням норм безпеки авіаперевізниками.

Болгарія повідомила про рекордно високий рівень нових випадків коронавірусу. Число підтверджених випадків досягло 3 453 після того, як були підтверджені 112 нових інфекцій.

«Котимося» далі – тепер у нас кримінальна справа через Томос. «Веселе» поєднання: коронавірусна статистика, яка б'є рекорди, та непереборне бажання влади когось за щось посадити: чи то Порошенка, чи то Стерненка, чи то... Сценарії пишуться, що не день нові. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!