Жовчнокам’яна хвороба. Куди звертатись львів’янам?

19770 0
В Україні постійно зростає кількість недужих з діагнозом «жовчнокам’яна хвороба». Камені у жовчному міхурі та жовчних протоках найчастіше виявляють у жінок (особливо після 35 років). Tvoemisto.tv дізнавалось, як боротися з цією недугою.
vashezdorovie.com

vashezdorovie.com

Як це виявити?

За словами кандидата медичних наук, завідувача хірургічного відділення львівського Медичного центру Medicover Антона Висоцького, жовчнокам'яна хвороба відноситься до одного з найбільш частих захворювань органів черевної порожнини та за поширенням поступається лише виразковій хворобі. У останні десятиліття у всіх країнах світу спостерігається зростання захворюваності жовчнокам'яною хворобою, частота якої подвоюється кожні 10 років. Люди часто не знають, що причиною утворення жовчних каменів є результат осадження деяких компонентів жовчі. Найчастіше такими компонентами є холестерин, жовчні пігменти, солі кальцію і білок.

Найнебезпечніше те, що на початковій стадії захворювання, як правило, протікає безсимптомно. Та ви можете помітити перші сигнали прислухавшись до свого організму: нетривалі коліки, біль у правому підребер’ї, які легко знімаються прийомом спазмолітиків, дієтою», - каже Антон Висоцький.

На утворення каменів впливає і вагітність. В жінок каміння зустрічається в 9 разів частіше, ніж в чоловіків.

Що робити?

«Якщо у жовчному міхурі утворилися камені, то єдиний вихід – вчасне оперативне втручання. Такої думки дотримуються хірурги країн Європи, США. Там пацієнти прислуховуються до думки лікаря, натомість у нас, на жаль, хворі ходять із каміннями по 10, 15, 25 років, а потім потрапляють до лікарні з різними ускладненнями, нерідко такими, що загрожують життю. Тоді й оперувати значно складніше, й процес одужання  триває довше. Адже коли в жовчному з’являються камені, то страждає не лише цей орган, а й усі, які розміщені в цій зоні: шлунок, дванадцятипала кишка, підшлункова залоза, магістральні протоки, печінка — вони анатомічно між собою пов’язані», - зазначає хірург.

За словами лікаря, камені в жовчному міхурі необхідно видаляти навіть тоді, коли вони абсолютно не турбують пацієнтів, коли їх виявили випадково під час обстеження,  бо камені можуть призвести до низки серйозних ускладнень: гострого холециститу, гангрени жовчного міхура, перфорації жовчного міхура, що супроводжується жовчним перитонітом, потрапляння каменів у жовчні протоки, механічної жовтяниці, а при поліпах навіть раку жовчного міхура. Частота виникнення раку жовчного міхура нині також значно зросла.

Застосування новітніх технологій.

Сьогодні в кожній європейській сучасній клініці є нормою лапароскопічні малоінвазивні методи видалення жовчного міхура.

Передусім такі методи – безпечні і лагідні для організму. На черевній порожнині роблять три невеличкі отвори, які швидко загоюються, їх не відчуваєш після операції, відтак хворий уже через 4-5 годин може вставати і самостійно ходити. Таких пацієнтів на третій-четвертий день відпускають додому. Найбільша перевага лапароскопічних втручань (так званого малоінвазивного методу) у тому, що вони спричиняють значно менше післяопераційних ускладнень.

Куди звертатись львівянам?

Малоінвазивний метод при лікуванні жовчнокам’яної хвороби широко застосовують у львівському Медичному центрі Medicover (вул. Антоновича, 102). Ця клініка відзначається найновішим обладнням, сучасною багатофункціональною операційною, досвідченими спеціалістами і, що не менш важливо, лояльними цінами.

У медичному центрі Medicover  функціонує SMART-операційна, оснащена системами малоінвазивної хірургії. Цілодобове моніторинг за станом здоров’я кожного пацієнта забезпечує безпечне його перебування і швидке видужання.

Спеціально спроектований окремий операційний блок дозволяє проводити усі види операцій за сучасними методами. Окрім того, медичний центр Medicover працює відповідно до міжнародних стандартів.

Душ, чисті до блиску і стерильні вбиральні, матеріали для одноразового використання, навіть медсестра запропонує вам шампунь і зубну щітку, якщо свою ви раптом забули. Все це в Європі є нормою. На жаль, часто в застарілих лікарнях про це можна тільки мріяти.

Медичний центр Medicover розташований за адресою: Львів, вул. Антоновича, 102 (заїзд із вул. Героїв УПА, 75); тел. 093 911 03 03.

Детальніше читайте на сайті Медичного центру: medicover.com.ua

На правах реклами.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!