Жовківська парафія УПЦ МП першою в області перейшла до ПЦУ

2487 0
Таке рішення прийняла парафія святих апостолів Петра і Павла.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

На Львівщині парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви першою перейшла з УПЦ МП до ПЦУ. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив настоятель храму архімандрит Маркіян Каюмов.

Парафія приєдналася до Помісної Автокефальної Православної Церкви України 22 грудня. Таке рішення Парафіяльна рада ухвалила спільно з настоятелем храму.

Читайте також: День Об’єднавчого Собору православних церков пропонують зробити вихідним

«Шановні краяни! Возлюблені у Христі брати і сестри! Шанобливо повідомляємо, що сьогодні, 22 грудня парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви приєдналася до Помісної Автокефальної Православної Церкви України. Напередодні Різдва Христового, нехай дух єдності і любові огорне усіх нас та учинить наші серця смиренними яслами Немовляти Христа»,  – повідомляє Маркіян Каюмов.

Нагадаємо, що 15 грудня в Україні обрали голову майбутньої Помісної Православної Церкви. Ним став 39-літній митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Сергій Думенко). Саме він 6 січня під час співслужіння з Вселенським патріархом Варфоломієм отримає томос про автокефалію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!