«Жовті добродії» за 100 тис. грн переводитимуть львівських школярів через дорогу

5889 2
ЛКП «Львівавтодор» замовив послугу, яка передбачає переведення дітей через дорогу за 100 тис. грн. Tvoemisto.tv дізнавалося, на що витратять цю суму.
фото: gazeta.lviv.ua

фото: gazeta.lviv.ua

Львівське комунальне підприємство «Львівавтодор» 31-го січня підписало договір з надання допомоги дітям-пішоходам у здійсненні безпечного переходу на нерегульованих переходах поблизу шкіл у Львові. Як можна побачити на сайті публічних закупівель Prozorro, вартість послуги є динамічною і залежить від щомісячного обсягу послуги, яку надаватимуть до кінця року. Максимальна сума – 100 тис. грн.

Виконавцем вказано приватного підприємця Сергія Федоришина, утім, в документі обумовлено, що це є результатом виконання умов договору про співпрацю між «Львівавтодором» та ініційованою «Самопоміччю» громадською організацією «Львів – безпечне місто», який підписали у вересні 2015 року.

«ЛКП «Львівавтодор» у вересні 2015-го року уклало договір про співпрацю із ГО «Львів – безпечне місто». Згідно з документом, громадська організація забезпечує навчання людей, організовує процес тощо. «Львівавтодор» у свою чергу бере на себе фінансову частину», – розповіла Tvoemisto.tv Дубик Анна, провідний спеціаліст-юрисконсульт ЛКП «Львівавтодор». Відтак, для виконання своїх фінансових зобов’язань ЛКП уклало угоду із конкретним ФОПом, який повинен забезпечити роботу «жовтих добродіїв».

Як пишуть Наші Гроші, приватний підприємець Сергій Федоришин зареєструвався у квітні 2015-го року. Водночас у звіті про укладений договір вказаний його контактний номер мобільного телефону, який використав при реєстрації у соціальній мережі Фейсбук Тарас Романишин. В Linkedin він вказаний як заступник директора з юридичних питань в громадській організації «Об’єднання «Самопоміч».

За 100 тис. грн спеціальні люди, так звані «жовті добродії», допомагають протягом однієї години з 08:00 до 09:00 школярам переходити дорогу на нерегульованих пішоходах біля шкіл. Як повідомляв zaxid.net, у 2015-му році «Львівавтодор» почав платити «жовтим добродіям» – по 615 гривень щомісяця на основі цивільно-правових угод.

За словами Анни Дубик, кількість перехресть, які потрібно забезпечити «жовтими добродіями», у договорі із виконавцем не вказували, бо бюджет є обмежений: «Координує роботу ГО «Безпечне місто», які вирішують куди краще поставити людей. Буває, що люди хворіють тощо, але ми фіксуємо, де вони працюють. У січні це були локації біля 13-ти шкіл».

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
4 Лютого, 2017 09:34
Yurko Чергові гроші на вітер з кишень платників податків. Садопоміч рулить як завжди. Моліться сліпі дурні на свого ідола далі.
3 Лютого, 2017 18:13
обізнаний Та в тому ЛКП Львівавтодор давно одні відкатні схеми. Садовідкати, так сказать... І показують порушення на копійки тільки зараз, а про мільйони мовчать (( Що робить НАБУ, НАЗК і т.д. у Львові - вопрос?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!