Журналіст із Маріуполя відкрив у Львові виставку фотоспогадів про рідне місто

1742 0
Експозиція складається з трьох блоків: спогадів про море, завод та людей.
фото дмитра тарадайки, твоє місто

фото дмитра тарадайки, твоє місто

До роковин трагедії у Маріуполі журналіст Іван Станіславський, що вимушено переїхав до Львова, відкрив виставку фотоспогадів про рідне місто. «Маріуполь: спогади з іншого життя» нараховує близько 150 фотографій, зроблених в період з 2015 по 2022 роки. Про це повідомляє автор у себе на Фейсбуку.

Експозиція складається з трьох блоків: спогадів про море, завод та людей. 

Читайте також: «Моя квартира скинула шкіру». У Львові відкрили виставку стінописів

«Вони символізують стихії, води, вогню і життя, які, на мій погляд, є вкрай важливими для формування узагальненого образу міста. Звісно, вони не дають вичерпного уявлення. Поза кадром лишилися, історія, архітектура, культура, урбаністика й багато інших важливих деталей. Для когось це можливість побачити місто, назва якого стала синонімом жахливої трагедії, з іншого ракурсу. А для колишніх містян це такий собі місточок в минуле через прірву війни, привід поринути у спогади. Кажуть, що саме спогади роблять нас тими, ким ми є сьогодні», – каже він.

Додамо, що виставка триватиме до 1 квітня. Відвідати її можна у Львівському муніципальному мистецькому центрі, що на вул. Стефаника, 11. За детальнішою інформацією стосовно виставки можна звертатися за номером: 063 110 4899.

Для довідки

Автор виставки – журналіст та маріуполець Іван Станіславський. До початку повномасштабного вторгнення він захоплювався краєзнавством та досліджував рідне місто. Після 24 лютого переїхав до Львова, де разом із колегами видав фотопутівник «Маріуполь монументальний» і фототальбом «Усі відтінки маріупольських мозаїк».

Фото Дмитра Тарадайки, Твоє місто

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!