Журналістську премію Кривенка здобув автор образу Майкла Щура

3565 0
Ведучий сатиричної телепрограми « #@)₴?$0» Роман Вінтонів став лауреатом нагороди за поступ у журналістиці.
фото: Facebook

фото: Facebook

Чотирнадцятим лауреатом премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» став ведучий сатиричної телепрограми « #@)₴?$0», творець образу Майкла Щура Роман Вінтонів.

Нагороду вручили 25 травня  під час V Львівського медіафоруму, що проходить на стадіоні «Арена Львів». Цьогорічну Лекцію Свободи під час урочистостей із нагоди вручення премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» прочитав поет Борис Херсонський.

Роман Вінтонів – випускник факультету журналістики Львівського національного університету імені Франка. Його кар’єра почалась у Львові на телеканалі «Люкс». Потім він працював на телеканалах К1, «Інтер», «1+1» та «Україна», на hromadske.ua, а також в українській службі Бі-бі-сі. 2012 року створив образ Майкла Щура. На hromadske.ua та UA: Першому вів програми «АЄОА», «Вйо до трону» та «Утеодин», зараз - « #@)₴?$0» (ґратки песик дужка гривня знак питання долар нуль).

Із 2014 року організацією щорічної Лекції Свободи, визначенням лауреатів та врученням премії «За поступ у журналістиці» імені Олександра Кривенка займається Школа журналістики Українського католицького університету.

Премія вручається з 2004 року у травні, до Дня Народження загиблого 9 квітня 2003 року Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу», що складається з Кривенкових друзів і колег. У минулому премію отримували Левко Стек, Христина Бердинських, Олекса Шалайський, Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова та Костянтин Усов.

Тринадцятим лауреатом стала авторка й ведуча програми «Схеми» Наталія Седлецька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!