Політична реклама

Жирна та гостра їжа спричиняють висипку на шкірі

3687 0
Харчування відіграє велику, якщо не головну роль у підтриманні краси. Жирна та гостра їжа поступово робить свою справу, і на нашому обличчі з‘являються неприємні висипання.

Деякі продукти харчування справді провокують прищі, пише видання "ВКурсе".

Солодощі, борошняні вироби, цукерки, торти стимулюють роботу сальних залоз. Якщо вони вже працюють погано, то поява нових прищиків неминуча. Табу на солодке можна полегшити, замінивши улюблені ласощі на мед і сухофрукти.

Молоко, морозиво, сир сприяють виробленню гормонів, які викликають вугровий висип. Але не варто повністю виключати з раціону молочні продукти. Молоко можна замінити на кефір або живий йогурт. Замість солодкої кави натщесерце слід вживати зелений чай, а ще краще — чисту воду.

Важливо! Включайте в меню продукти, що містять цинк: морепродукти, боби, насіння соняшника. Не варто забувати про вітаміни А, В, С, D: вони містяться в дині, брокколі, кукурудзу, печінці та майже у всіх овочах. Небажані продукти виключати з раціону необов’язково — їсти можна все, тільки знати міру.

Але не так просто визначити, від чого з‘являються ненависні чорні крапки. Іноді для цього варто завести харчовий щоденник. Також слід на час виключити всі провокуючі продукти. Після профілактичного періоду потрібно кожен день в меню вводити новий продукт. Так, якщо після декількох шоколадних цукерок особа не турбує, значить, дана норма допустима.

Таким самим чином можна експериментувати і з іншими продуктами.

Зверніть свою пильну увагу на зелень і овочі — вони налагодять роботу кишечника. Каші з натуральної крупи — продукт дуже рекомендований. Не слід піддавати крупи тривалій тепловій обробці. Гречку, наприклад, можна вимити, просмажити і залити окропом у термосі на ніч. На сніданок вийде розсипчаста каша, що містить цілий набір корисних речовин — залишається додати в неї вершки або масло.

Піде на користь вашій шкірі м’ясо кролика, індички, курки. Хліб рекомендується вибирати або житній, або зерновий грубого помелу. З напоїв корисніше за все свіжовичавлені соки, мінеральна вода без газу та зелений чай.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!