Жителі багатоповерхівок Бучі можуть отримати від ЄС до 7 млн грн на відновлення будинків

2271 0
Витрати на відновлення будинків фінансуються Європейським союзом. Її учасниками можуть стати лише ОСББ.
Багатоповерхівка в Бучі / фото з відкритих джерел

Багатоповерхівка в Бучі / фото з відкритих джерел

Мешканці багатоквартирних житлових будинків, які постраждали від військових дій, можуть отримати до 7,2 мільйона гривень на відновлення житла. Про це розповів мер Бучі Анатолій Федорук.

Отримані кошти можна витратити на ремонт місць загального користування – покрівель, фасадів, віконних та балконних конструкцій, а також внутрішньобудинкових мереж.

За його словами, такі витрати фінансує програма “Віднови дім” від фонду Енергоефективності. Учасниками можуть стати лише ОСББ – і це важлива умова для подачі заявки.

Читайте також: на Київщині з нуля відбудували амбулаторію, яку окупанти зрівняли із землею

«Гранти стовідсоткові, програму фінансує Європейський союз. Механізм швидкий — 70% коштів дають одразу, тож будівельники можуть швидко розпочати роботи», – зазначив міський голова.

Щоб взяти участь в програмі, потрібно звернутися з відповідною заявою до Бучанської міської ради – фахівці проконсультують і допоможуть якнайшвидше оформити всі необхідні документи.

Раніше ми розповідали, що до кінця весни 2023 року в Бучі відновлять 110 будинків.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!