Мешканців двох областей України просять за можливості евакуюватися

1909 0
Це стосується Донецької та Луганської областей.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Віцепрем’єр-міністрерка Ірина Верещук закликала до евакуації мешканців Донецької, Луганської областей, доки є така можливість. Про це вона повідомила в ефірі всеукраїнського телемарафону на каналі «Freeдом: UA». Верещук закликала їх уважно стежити за оголошеннями голів військово-цивільних адміністрацій і у разі оголошення евакуації дослухатись до нього.

«Потім люди будуть під вогнем, їх будуть розстрілювати й нічого не зможуть зробити. І ми не зможемо їм допомогти. Тому що припинити вогонь буде практично неможливо. Зі свого досвіду скажу: особливо Луганська та Донецька області. Треба евакуюватися. Якщо є така можливість. А зараз ще можливість є», – каже посадовиця.

Читайте також: Данілов розповів, де найближчим часом чекати російських ударів 

Вона пояснила, що відведення військ окупанта з Київської та Чернігівської областей не було жестом доброї волі перед черговим раундом перемовин, як це намагаються подати російські посадові особи. Це був жест залізної волі української армії, влади і всього українського народу.

Нагадаємо, що 3 квітня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ЗСУ готуються до важких боїв з окупантами у напрямку Донецької, Луганської, Харківської областей. Там збирається велике угруповання військ російської федерації. Зупинятися вони не збираються.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!