Жителів Херсона закликають евакуюватися з міста. Як це зробити

1162 0
Це пов’язано з безпековою ситуацією.
Наслідки обстрілів Херсону росією. Фото: Кирило Тимошенко

Наслідки обстрілів Херсону росією. Фото: Кирило Тимошенко

Жителів Херсона закликають евакуюватись з міста. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Херсонська влада радить містянам евакуюватися. Ворожі обстріли у звільненому Херсоні не припиняються та стають дедалі частішими й більш масштабними. Безпекова ситуація останніми днями дуже напружена», – пояснили там. 

У Міністерстві додають, що евакуйованих забезпечать безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, кеш-виплатами та всіма соціальними гарантіями. 

Повідомити про бажання евакуюватися можна кількома способами:

  • звернутися на гарячу лінію ОВА: 0 800 330 951, (091) 481-78-45 або ж у Viber, Telegram, Signal, WhatsApp за номером: (093) 011-95-96;
  • написати у чат-бот волонтерської організації Helping to leave за посиланням;
  • зателефонувати до волонтерської організації Help people: (093) 696-97-88;
  • звернутися за допомогою щодо евакуації на гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48 або ж написати у месенджери на номер: (096) 078-84-33.

 

Читайте також: Росія вивела у моря кораблі із загальним залпом 88 крилатих ракет 

Додамо, що, за словами голови Херсонської обласної військової адміністрації Ярослава Янушевича, за минулу добу російські окупанти 33 рази обстріляли територію області. «Мирні населені пункти області потерпали від вогню з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. 7 разів ворог атакував обласний центр. Поцілив у складські приміщення, приватні та багатоквартирні будинки», – написав він.

Також додамо, що внаслідок російського обстрілу Херсону 24 грудня, за даними Херсонської обласної прокуратури, загинули 8 людей. 

Нагадаємо, 11 листопада до Херсона зайшли Збройні Сили України. Жителі міста активно поширювали у соцмережах фото, де зустрічають українських військових у Шуменському мікрорайоні Херсона. Також український прапор підняли над Херсонською ОДА.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!