Житло на заводах та старт голосування за проєкти Громадського бюджету. Головне за добу

1151 0
Розповідаємо коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Зміни з 1 листопада. Tvoemisto.tv зібрало добірку основних змін, які починають діяти з 1 листопада. Серед основних: школярі у Львові навчатимуться дистанційно, нові дорожні знаки, відновлення руху громадського транспорту по вул. Антоновича, 13 ліцензій для бізнесу – онлайн тощо.

Читайте також: Місяць з Сovid-19. Кількість смертей від коронавірусу зросла на 255%

Житло на заводах. Tvoemisto.tv побувало на територіях кількох заводів, які активно забудовують впродовж останніх п’яти років. Дехто з мешканців навіть не підозрював, що живе у колишній промзоні, а деякі підприємці, які залишаються поблизу таких зон, тривожаться, що їм доведеться переїжджати. У мерії, тим часом, розробили ухвалу, якою планують заборонити змінювати у Львові промислову зону на житлову.

Вулиця Вітовського. Раніше вул. Дмитра Вітовського була периферією. Активно забудовувати її почали в епоху конструктивізму – у 30-тих роках ХХ століття, раніше там були невеликі приватні будиночки. У будинку, що навпроти будівлі, де нині СБУ, раніше мешкали переважно працівники КДБ. Про те, якою колись була ця вулиця, розповідає історик та екскурсовод Ілько Лемко.

Місяць із Covid-19. >Tvoemisto.tv проаналізувало найважливіші показники в контексті пандемії Covid-19 за минулий місяць і тиждень і з’ясувало, що за жовтень на Львівщині виявився рекордним у всіх сенсах: захворюваність і госпіталізації зростали, смертність була лише трохи нижчою, ніж пік попередньої хвилі у квітні, а вакцинація зросла по відношенню до вересня на 63%. За два минулі тижні першими дозами вакцин від Covid-19 щепились майже 10% львів’ян.

Читайте також: «Де абонементи у божевільню?». Львів’яни обурені, чому діти вчаться онлайн

Зміни до ПДР. Від 1 листопада, набувають чинності зміни до правил дорожнього руху. Здебільшого, вони зумовлені необхідністю привести положення ПДР у відповідність до національних стандартів України, а саме – ДСТУ 4100:2021 та ДСТУ 2587:2021, які розробили з урахуванням вимог Конвенції про дорожні знаки та сигнали.

Голосування за проєкти Громадського бюджету міста. У Львові стартувало голосування за проєкти Громадського бюджету міста. Цього року на проєкти, які переможуть, місто передбачило 75 млн гривень. Проголосувати можна буде лише в он-лайн форматі. Львів'яни можуть це зробити за допомогою Bank ID на сайті з використанням електронного цифрового підпису або за допомогою терміналів ПриватБанку. Через ЦНАП за попереднім записом зможуть проголосувати лише ті категорії громадян, які мають право голосу згідно з положенням, але не прописані на території Львівської громади. Наприклад, володіють нерухомістю чи працюють у Львівській громаді.

Щеплення для жінок, які годують грудьми. Грудне вигодовування не є протипоказанням до вакцинації проти Covid-19. Жодна з вакцин від коронавірусу не містить часток «живого» вірусу, тому вони не становлять загрози для матері та немовляти. Однак вигодовування є протипоказанням для застосування вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech. Для щеплення можна використати вакцину Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech або AstraZeneca.

Де вакцинуватися цього тижня. У Львові цього тижня буде відкрито чимало пунктів та центрів вакцинації, де можна буде вакцинуватися проти Covid-19. Перед вакцинацією радять проконсультуватися із сімейним лікарем. Потім обрати найближчий Центр вакцинації, прийти з паспортом та ідентифікаційним кодом і отримати щеплення.

Читайте також: Житло на заводі. Як у Львові на місці фабрик виросли «семицвіти»

Тарифи на тепло. У Львові підвищили тарифи на тепло та гарячу воду для бюджетних установ та інших споживачів – бізнесу, комерційних підприємств, релігійних громад. Для населення тарифи залишаться такими ж, як і минулого опалювального сезону. Таке рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

Нові авіарейси. Ірландський лоукостер Ryanair та угорська авіакомпанія WizzAir відкривають та відновлюють авіарейси зі Львова. Відтепер можна буде літати до Манчестера, Барі, Пізи, Палермо, Риги, Будапешту, Катовіце, Братислави, Вільнюса тощо.

Проїзна частина вул. Степана Бандери – вул. Антоновича. 1 листопада для проїзду відкрвають перехрестя вул. Степана Бандери – вул. Антоновича. Буде відкритий проїзд вул. Русових і вул. Митрополита Андрея. Цими ділянками зможе курсувати транспорт, зокрема і громадський, окрім трамваїв.

Нова взуттєва фабрика. У Львові, у районі вулиць Богдана Хмельницького – Липинського, планують збудувати взуттєву фабрику, офіси та адміністративні приміщення. «Містопроєкт» розробив проєкт детального плану вулиць Липинського-Б.Хмельницького.  Детальний план території охоплює близько семи гектарів землі. Територія розташована у промзоні вулиць Липинського-Б.Хмельницького, на місці колишнього підприємства «Львівський м’ясокомбінат». На даний час на території працює десяток підприємств. Ініціювало розробку детального плану ТзОВ «ЛВС ШУЗ».

Премії найкращим студентам. 30 студентів, які найкраще склали зовнішнє незалежне оцінювання, отримають премії – по 100 тис. гривень. Серед них шість студентів з львівських вишів.

Гарного дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!