Політична реклама

Життя біля моря приносить користь здоров'ю

2585 0
Британські вчені встановили, що чим ближче люди проживають до морського узбережжя, тим здоровішими у підсумку виявляються. Причому, це стосується не одиноких будиночків, загублених десь поблизу від моря, а й великих морських міст.

Втім, автор дослідження, професор Університету Екзетера не зовсім впевнений, якою мірою цей ефект забезпечується солоним морським повітрям. Але він вважає, що сам вид моря або океану надає заспокійливої дії на людей. До того ж, море з його пляжами спонукає людину частіше вибиратися з дому, що теж позитивно впливає на здоров‘я.

Експерти скористалися даними опитувань людей з різних районів країни, яких просили описати стан власного здоров’я, вибравши один з трьох варіантів: гарне, задовільне, погане. В результаті, по країні 69% або дві третини англійців оцінили своє здоров‘я, як добре. Але ті, хто жили на відстані до 5 км від узбережжя, частіше називали власне здоров’я хорошим в порівнянні з людьми, які проживали на відстані від 50 км і далі від берега моря.

Нагадаємо, що минулого року вчені з США вже довели, що проживання на лоні природи сприяє меншому рівню стресу та більш міцному здоров'ю, ніж проживання в місті.

Джерело: vkurse.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!