Життя ціною в укол. 11-місячна дівчинка зі СМА у Львові потребує допомоги

45724 0
Один укол, який дитині потрібно вколоти до дворічного віку, коштує 2 млн 300 тис. доларів.
Фото: Мар

Фото: Мар'яна Коцовська

Львів’ян просять допомогти маленькій 11-місячній Вікторії Коцовській, якій нещодавно діагностували спінально-м’язову атрофію (СМА). Відновити функції та врятувати дівчинку може укол вартістю 2 млн 300 тис. доларів. Про це Тvoemisto.tv розповіла мама Вікторії Мар'яна Коцовська.

Читайте також: У Львові терміново збирають кошти, щоб відправити Кароліну на лікування за кордон

За її словами, хвороба в дитини почала проявлятися у 8 місяців.

«Ми зауважили, що донечка перестала рухати ніжками, їх піднімати, хоча раніше вже намагалася сідати, тримала голову, була рухлива. А тут зауважили зміни. Відразу звернулися до лікаря, консультувалися у невропатолога. Ті виписали голкотерапію, перевіряли стимуляцію, чи йдуть рефлекси по маленькому тілу, а особливо по ніжках, бо з цим були найбільші проблеми», – каже Мар'яна Коцовська.

Лікарі порадили здати аналіз на СМА у Львівському медико-генетичному центрі. Як каже жінка, результат тут не підтвердився, але генетик, який консультував, вже ж наполіг, аби аналізи ще відправили у лабораторію у Сан-Франциско. 23 лютого прийшов результат – він був позитивний.

Станом на зараз дитині 11 місяців – вона вже не сидить і не тримає голови. Проте лікарі кажуть, що шанс на покращення є. Потрібне лікування. Але найгірше те, що ліки від СМА в Україні не зареєстровані.

За словами Мар'яни Коцовської, відновити функції може укол Zolgensma-Золгенсма. Його вартість 2 млн 300 тис. доларів. Є ще варіанти з іншими ліками, яких, до речі, також немає в Україні, але тоді щорічно по 3-5 разів і до кінця життя потрібно пити та колоти ліки вартістю по 100 тис. доларів за одну.

«У нас великі шанси на покращення стану і можливо навіть одужання. У донечки ще збережені певні рефлекси – вона рухає ручками, хапає іграшки. Укол обов’язково потрібно вколоти до 2 років. Але цей укол дуже дороговартісний, зараз шукаємо кошти. Коли їх зможемо назбирати, ліки передадуть з Австралії. У дану суму також входить й приїзд лікаря, який і робитиме ін’єкцію. Якщо ні – доведеться їхати самим», – наголошує жінка.

Сім'я, яка ще виховує старшу 10-річну доньку, таких коштів на лікування не має, тому просить усіх небайдужих долучитися до збірки та врятувати маленьку Вікторію.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк

4731 2196 1475 0994 Полюга Назар (тато)

USD IBAN UA973052990000026201899325378

SWIFT CODE/BIC: PBANUA2X

POLIUHA NAZAR

EUR IBAN: UA553052990000026207899325639

SWIFT CODE/BIC : PBANUA2X

POLIUHA NAZAR

Також родина створила у Фейсбуці сторінку допомоги для порятунку маленької Вікторії Коцовської.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!