Із Львівщини понад сотню діток уперше відправили на тимчасове проживання до Великої Британії

1200 0
Декілька днів діти проживали на Львівщині, де їх забезпечували усім необхідним.
Фото: Львівської ОВА

Фото: Львівської ОВА

109 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування з Дніпропетровської та Харківської областей разом з опікунами, прийомними батьками та батьками-вихователями уперше відправили з Львівщини на тимчасове проживання Велику Британію. А днями очікують ще близько 50 дітей, які теж мають туди поїхати.

«Це не перша група дітей, яких ми приймаємо в області. Зі свого боку, ми їх розселили у місця тимчасового перебування, надали харчування та інші необхідні речі. Зі Львівщини діти поїхали у Варшаву, а звідси вирушать у Велику Британію. Це вперше ми відправили дітей саме у Велику Британію», – повідомив начальник Служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Читайте також: Чи можна під час війни прихистити дитину, яка залишилась без батьків. Пояснення

За його словами, у закладах Львівщини зараз проживає близько тисячі дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування із гарячих точок України.

Нагадаємо, що в Україні почали поширювати фейкове повідомлення, що стосується швидкого усиновлення дітей-сиріт, яких перевезли в інші області. Зараз в Україні діє спрощена процедура, але не усиновлення, а опіки чи взяття під патронат.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!