Зі Львова до Брюхович прокладають велодоріжку

3169 0
У Львові стартувало будівництво велосипедної доріжки від вул. Варшавської до смт. Брюховичі. Очікується, що роботи тут триватимуть орієнтовно до кінця жовтня. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: firtka.if.ua

фото: firtka.if.ua

Як повідомляють у міському управлінні інженерного господарства, зараз будівництво розпочато на ділянці біля будинку №276 на вул. Замарстинівській у напрямку до Брюхович. На цій ділянці велодоріжка проходитиме вздовж дороги, а у напрямку до вул. Варшавської – існуючими проїздами та вул. Заозерною. За словами керівника міського відділу капремонту Романа Заріцького, загальна протяжність маршруту в обох напрямках становитиме близько 5,5 км, загальна площа покриття – 8572,44 кв м.

Вартість будівельних робіт за договором – 10 млн. 185 тис. 643 грн. 20 коп. Замовник – департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. Генпідрядник – ТзОВ «Теко Лімітед» – львівська компанія, яка є переможцем тендерних процедур. «Це буде спортивна, відпочинково-рекреаційна велодоріжка для львів’ян», – зазначає Заріцький.

За словами радника міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олега Шміда, очікується, що до кінця року довжина львівської веломережі наблизиться до позначки 100 км. Так, окрім Брюховицької велотраси, незабаром будуть збудовані велошляхи вздовж вулиць Стуса, Богданівської, Садової, Сихівської, Червоної Калини, – у рамках реконструкцій вулиць.

 Серед суто велосипедних проектів – доріжка на верхній частині вулиці Городоцької. Також нещодавно в парку Знесіння розпочалося будівництво веломаршуту на Винники, який, за очікуваннями, буде повністю реалізований наступного року. Багато дрібніших велопроектів реалізують районні адміністрації в рамках ремонтів тротуарів.

«Це, скажімо, велодоріжка разом із тротуаром на вул. Сихівській, але там ще потрібно завершити проект та провести тендер. Також передбачено маленькі ділянки велодоріжки на вул. Володимира Великого. На дуже багато проектів ще бракує коштів, тож чекаємо дофінансування з бюджету в рамках перерозподілу коштів, але за це ще повинні проголосувати депутати на наступній сесії міськради», – додає Олег Шмід.

Нагадаємо, що згідно з програмою «Львів-2020», серед пріоритетів міської влади на наступні роки – збудувати у Львові веломережу, довжиною 268 км.

Читайте також: У львівському парку «Знесіння» з’явиться велодоріжка

 

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!