Зі Львова до Винників нелегально курсує автобус №36

5414 2
Державна служба України з безпеки на транспорті оштрафувала перевізника, але автобуси продовжують їздити на маршруті.
фото: АТП-1

фото: АТП-1

На маршруті №36 зі Львова до Винників почали курсувати автобуси Миколаївського АТП-14627 без дозволів. Про це повідомляє комунальний перевізник АТП-1.

За словами заступника директора АТП-1 Олександра Струтинського, два автобуси розпочали курсувати з вул. Забава у Винниках до пл. Різні нібито за маршрутом №36, який насправді має кінцеву зупинку на пл. Кропивницького. При цьому Миколаївське АТП-14627 не має договору із управлінням транспорту ЛМР.

«Крім того, судячи з оголошень в автобусах, на цьому маршруті пенсіонери мають платити за проїзд, хоча рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради пенсіонерам передбачений безкоштовний проїзд на міських маршрутах», – додає Олександр Струтинський.

Читайте також: На маршрут №18 виїдуть великі автобуси

Директор АТП- Орест Хамула каже, що такі дії перевізника завдають збитків комунальному перевізнику, оскільки маршрут, за яким їздять нелегальні автобуси, дублює комунальні маршрути, зокрема №36А. Управління транспорту ЛМР та АТП-1 звернулися до управління Державної служби України з безпеки на транспорті, і 21 березня представники відомства оштрафували перевізника, однак його автобуси продовжують нелегально курсувати по Львову.

Співвласник АТП-14627 Орест Голод пояснює свої дії бажанням допомогти мешканцям Винників, пише Zaxid.net.

«Є невивезені люди в нижній частині Винників, і їх треба вивезти. У мене було погодження з Винників, але не було зі Львова. Я прекрасно розумів, що роблю. Так робиться увесь час: якщо є проблемний маршрут, то запускається, а потім доробляються документи, і питання закривається», – кажу він.

За його словами, він сам живе у Винниках, і обслуговувати цей маршрут його попросили місцеві мешканці. У майбутньому він планував випустити на нього три автобуси замість двох.

Нагадаємо, що 26 жовтня у Львові відбувся конкурс перевізників, за яким лоти розподілили між перевізниками, які й до цього працювали на львівських автобусних маршрутах. На три лоти, серед яких був і маршрут №36, не подався жоден перевізник. Спочатку управління транспорту підписало тимчасовий договір на обслуговування маршруту з АТП-14630, а пізніше АТП-1 запустило шатл-бас №36А, який сполучає вулиці Забави та Галицьку у Винниках. Відтак маршрут №36 перестав курсувати.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
15 Серпня, 2019 12:24
Винники Дуже добре, що їздить маршрутка! Погано, коли не їздить.
22 Березня, 2019 10:36
Христина Які ж ті журналюги тупі,текст перевіряйте перед тим,як випустити свій [***]- вброс у світ.Їде маршрутка,то й прекрасно!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!