Зі Львова можуть відкрити авіарейс до столиці Катару

28237 0
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян обговорив перспективи співпраці з міністром транспорту та комунікацій Держави Катар Джассемом Аль Сулейті, який перебуває в Україні з візитом.
фото: tripmydream.com

фото: tripmydream.com

Україна та Катар будуть опрацьовувати на двосторонньому рівні відкриття прямого авіаційного сполучення між Дохою та Львовом. Про це повідомив міністр транспорту та комунікацій Катару Джассем Аль Сулейті під час зустрічі з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном учора, 31 липня, повідомляє прес-служба мінінфраструктури.

У зустрічі також взяли участь в. о. голови ДП «Адміністрація морських портів» Райвіс Вецкаганс, в.о. заступника голови Державіаслужби Сергій Коршук, директорка міжнародного аеропорту «Львів» Тетяна Романовська, керівник Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури Олександра Клітіна тощо. Джассем Аль Сулейті зазначив, що для Катару є перспективним розвиток співпраці з Україною в портовій і авіаційній сферах.

Читайте також: Тетяна Романовська та її рекорди у львівському аеропорту

Крім того, наприкінці зустрічі в присутності міністрів обох країн було підписано Меморандум про взаєморозуміння між АМПУ та катарською компанією «Qatar ports management company «Mwani Qatar». Документ передбачає співробітництво, спрямоване на збільшення обсягу вантажів між морськими портами України та Катару, зокрема, експортних поставок сільськогосподарської продукції вітчизняного виробництва до Катару. Також планується залучення катарських інвестицій в об’єкти портової інфраструктури для включення морських терміналів до міжнародних ланцюгів постачання.

Нагадаємо, що навесні Україна підписала угоду про безвіз з Катаром.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!