Зі Львова вивезли 1765 тонн сміття

3209 0
У Львівській ОДА стверджують, що очистили понад 40% перенакопичених сміттєвих майданчиків.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

«Львівська обласна державна адміністрація координує вивіз сміття зі Львова уже 6 днів. За цей час вдалося вивантажити на полігони області 1765 тонн відходів», – цитує прес-служба обласної адміністрації слова т.в.о. директора департаменту ЖКГ Львівської ОДА Тараса Зозулі.  

Читайте також: Зубко пообіцяв, що сміття зі Львова почнуть вивозити завтра

Щоранку  в ОДА відбувається нарада з перевізниками, під час якої визначають граничну кількість відходів та дорожню карту вивозу нагромаджених відходів на полігони області.

Для оперативного вивозу сміття перевізники залучити додаткову спецтехніку.

Раніше представники державної влади та Львівської міської ради називали різні цифри про кількість невивезених відходів зі Львова. За даними ЛОДА,  у Львові накопичилося понад п’ять тисяч тонн відходів, натомість у Львівській міській раді озвучували цифру у понад 11 тисяч тонн.

Читайте також: Що потрібно знати про сортування сміття: 5 порад після екоекскурсії

Як повідомлялося, виконком Львівської міської ради погодив передачу Львівській ОДА функцій вивозу та захоронення відходів, а також тимчасову передачу в управління ЛКП «Львівспецкомунтранс» -- комунального оператора ринку вивезення ТПВ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!