Зі Львова вивозять сміття до восьми міст області

2038 0
За неділю з міста вивезли 280 тонн відходів. Найбільше неочищених майданчиків у Сихівському, Франківському та Шевченківському районах.
фото: abc.net.au

фото: abc.net.au

Вісім міст області приймають відходи зі Львова в рамках домовленостей, досягнутих минулого тижня, повідомив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий.

«Наразі до 8 міст включилось у роботу. Працюємо ще з іншими містами. За наявних потужностей полігонів в області, на жаль, прийняти весь об’єм зі Львова неможливо. Потрібна підтримка з інших полігонів по Україні, або робити у межах області перевантажувальну станцію, де би можна було швидко вивезти відходи, які накопичені у Львові, і плавно вивозити по полігонах по Україні» – цитує слова мера прес-служба Львівської міської ради. Також Садовий повідомив, що завтра у кількох містах України сесії міськрад мають розглянути питання про прийом відходів зі Львова.

Водночас заступник міського голови Львова Сергій Бабак повідомив, що за неділю з міста вивезли 280 тонн, а залишається, за його даними, 10 745 кг сміття

Сьогодні не було вивезено сміття з 449 контейнерних майданчиків житлового фонду або ж 6735 тонн. На перевантажувальних станціях залишаються не вивезеними 3800 тонн відходів.

У Залізничному районі не вивезено сміття з 45 майданчиків, у Сихівському – з 188, у Франківському – з 96, у Шевченківському – з 117, у Личаківському – 3.

Повністю очищені від сміття контейнерні майданчики Галицького району та розміщені на ринках.

Нагадаємо, загалом у Львові 1237 сміттєвих майданчиків житлового фонду, 23 майданчики закладів охорони здоров’я, 116 сміттєвих майданчиків закладів освіти, 39 контейнерних майданчиків підприємств (супермаркетів) і 43 майданчики, що розміщені на ринках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!