Ситуація зі спорядженням для військових складна, але вирівнюється. У чому причина

3237 0
Більшість українських виробництв розміщені на східній, центральній і північній територіях, а з початком вторгнення або були розбомблені, або переїхали.
Фото: armyinform.com.ua

Фото: armyinform.com.ua

Із початком повномасштабного вторгнення зі спорядженням для військовослужбовців стало дещо складніше, однак поступово вона починає вирівнюватися. Заступниця голови ради Громадської організації «Допоможи фронту» під час дискусії Tvoemisto.tv «Допомога українській армії в умовах війни. Проблеми і їх вирішення» каже, що на це є дві причини.

По-перше, особовий склад у війську в один момент зріс в рази. По-друге, вдарило те, що більшість українських виробництв розміщені на східній, центральній та північній територіях.

Читайте також: Українській армії потрібна допомога. На спецрахунку НБУ закінчуються кошти

«Тому, навіть якщо б Міністерство оборони швидко оголосило тендери і взялося шити форми, робити замовлення бронежилетів і касок, які в нас вироблялися, то ті виробництва були або розбомблені, або виїхали на Захід України і тільки-но почали роботу. Це вплинуло на забезпеченість окремо взятого солдата», – каже вона.

Галина Мороз додає, що зі свого досвіду знає, нині ці виробництва не приймають комерційних замовлень і далі працюють на Міноборони. Так само опираючись на власний досвід, каже, що із харчовим забезпеченням проблем не спостерігає. 

Нагадаємо, що підбірку благодійних фондів і організацій, які допомагають ЗСУ, Tvoemisto.tv зібрало за посиланням.

Для довідки

Команда ГО «Допоможи фронту» забезпечує військові підрозділи на передовій з 2014 року, а з початком повномасштабного вторгнення росії до України у лютому 2022-го масштабували свою роботу. Лише за перші два місяці війни закрили близько 100 запитів від підрозділів та передали військовим майна на понад 25 мільйонів гривень. Реквізити для підтримки можна знайти тут.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!