З’єднати Рясне: чи підсвітять доріжку, що з’єднує два спальні райони?

2782 0
У Львові хочуть підсвітити доріжку, що з’єднує два спільні мікрорайони – Рясне-1 та Рясне-2. Хоча така ініціатива з’явилась уже давно, коштів у міському бюджеті наразі не знайшли, каже депутат Львівської міськради Андрій Хомицький, проте сподівається, що до кінця року ходити доріжкою, що з’єднує ці два мікрорайони, стане безпечніше.
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

Загалом, ініціативна група львів’ян уже робила звернення до різних інстанцій щодо впорядкування тут нормального пішохідного сполучення, його освітлення та щодо облаштування пішохідного переходу через колію (зараз, аби скоротити дорогу між мікрорайонами, людям доводиться переходити залізничне полотно, в тому числі, переносячи через рейки дитячі візки, велосипеди, – ред.). Проте наразі є труднощі з реалізацією цих ініціатив, зокрема, через відсутність фінансів.

«Є програма максимум і програма мінімум. Дуже важливо облагородити цю територію – облаштувати доріжку та освітлення, програма максимум – облаштувати там ще й сквер. Проте, я подав депутатське звернення, аби реалізувати цього року хоча б програму мінімум», – розповів Tvoemisto.tv Андрій Хомицький.

Він зазначив: «Були неодноразові звернення, але коштів на цей рік немає, кажуть чиновники. Та я б не ставив хрест на цьому проекті на цей рік, гадаю, зможемо навести лад. Адже в міському бюджеті періодично звільняються якісь кошти… Взагалі, Рясне-2, фактично, відрізане від міста. Коли там проводили реконструкцію моста, люди не могли нормально потрапити до центру Львова. Вечорами там небезпечно йти з маршрутки, хоча й ходить великий потік людей, – темно», – пояснив депутат.

Він також опублікував у Facebook відповідь на запит щодо фінансування цих робіт:

Водночас активіст руху «Дайте пройти», співініціатор облаштування переходу в Рясне Мирослав Голяк повідомив Tvoemisto.tv, що на сьогодні майже по всій довжині доріжки є опори для ламп.

«Але самих ламп нема. Недавно повісили аж 2 штуки», – уточнив Голяк. Андрій Хомицький додав, що треба встановити ще 7 ламп.

Щодо облаштування переїзду через залізничну колію, тут питання вирішуватиметься довше: аби облаштувати тут перехід, не порушуючи чинного законодавства, треба внести відповідні зміни до державних будівельних норм.

«Восени на сесії Львівської міськради депутати проголосували, аби Міністерство інфраструктури внесли зміни в ДБН. І тоді туди можна буде облаштувати безпечний перехід, такий досвід в Європі є. Ще наразі очікуємо відповідь від міністерства», – повідомив Андрій Хомицький.

Нагадаємо, активісти створили групу у Facebook під назвою «Пішохідне сполучення між Рясне-1 та Рясне-2», де можна долучитися до обговорення цієї ініціативи, запропонувати свої ідеї чи допомогу.

В групі, зокрема розміщено візуальні матеріали від активіста Олександра Шутюка щодо того, як можуть виглядати облаштований переїзд та пішохідні доріжки з освітленням.

«Великою проблемою є дійти від Рясне-1 до Рясне-2 пішки, адже пішохідного сполучення там практично немає… Довжина цього маршруту становить понад 2 км. Потрібно зробити великий гак, вийти на трасу і вже нею через міст пройти до Рясне-1. Є й інший маршрут – протоптаними народними стежками, повз приватний сектор, через залізничну колію. На цьому маршруті немає освітлення, подекуди немає твердого покриття, після дощу він перетворюється на суцільне болото. Але довжина його – близько 700 метрів. Тобто він майже на 1,5 км коротший. Різниця очевидна», – писав раніше Олександ Шутюк в себе на LiveJournal.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!