Злата Дзюнька представить Україну у фіналі дитячого Євробачення 2022. Де і коли дивитися

4124 0
Україну представлятиме 13-річна мешканка Львівщини Злата Дзюнька з авторською піснею «Незламна»
Фото з інстаграму escinside

Фото з інстаграму escinside

Сьогодні, 11 грудня, в Єревані (Вірменія) відбудеться фінал дитячого пісенного конкурсу Євробачення, де Україну представлятиме 13-річна мешканка Львівщини Злата Дзюнька з авторською піснею «Незламна». Вона виступить під номером 16. Початок о 17:00.

Де дивитися

Пряму трансляцію Дитячого Євробачення-2022 покажуть на телеканалі Суспільне Культура, на фейсбук-сторінках Суспільного та Євробачення Україна, а також на сайтах Дитяче Євробачення в Україні та Суспільне Культура.

Як проголосувати

Проголосувати за Злату Дзюньку можна на JESC.TV. Перед початком шоу в неділю, 11 грудня, о 16:59 голосування тимчасово припиняється. Згодом, коли всі учасники виконають свої пісні, голосування відкриється ще приблизно на 15 хвилин. Голоси глядачів вирішують половину результатів конкурсу, а другу половину вирішує професійне журі. Пісня, яка набере найбільшу кількість балів, — переможе. 

Читайте також: В Україні стартував Нацвідбір на Євробачення-2023. Які умови

Прослухати пісні усіх 16-ти учасників цьогорічного Дитячого Євробачення можна на сайті конкурсу.

У вересні цього року Злата Дзюнька перемогла у фіналі Національного відбору на участь у дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2022. Вона з міста Рава-Руської Львівської області, є учасницею та лауреаткою багатьох конкурсів і фестивалів, зокрема Prague Art Festival (Чехія), Zvaigzdziu sonata 2022 (Литва), Vistula Sounds 2022 (Польща). У коментарі Tvoemisto.tv дівчина розповідала, що ще з дитинства любить співати, із 6 років відвідує музичну школу.  

«Моя сестра ходила на вокал, і я частенько сиділа в неї на уроках. Мені дуже подобалося це, я попросила батьків, щоби вони записали мене на вокал», — каже вона.

Подати заявку на цей міжнародний конкурс виникла у мами Злати.

«Це було спонтанне рішення моє. Прочитала, що триває набір заявок, в нас ще не було тоді пісні, а часу на прийом заявок залишалося мало. Я поспілкувалася з вчителькою Злати під час уроків вокалу, пояснюю, що пісні нема, а наступного року вже за віком не підходимо на цей конкурс. Але вчителька каже: «Давайте спробуємо», - розповідає мама Олена.

Злата Дзюнька каже, що писала пісню разом із Ілларією, в якої бере уроки вокалу. Зробили її за півтора тижні. Юна співачка пояснює, що «Незламна» — це пісня-молитва. 

«Вона про те, що зараз відчуває кожен українець, кожна дитина. Я хочу, щоби всі почули про силу, стійкість та незламність українського народу», — додає дівчина.

Нагадаємо, що пісенний конкурс «Євробачення-2023» цього року відбудеться у Великій Британії, незважаючи на те, що український гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» здобув перемогу. Після рішення, що подію наступного року неможливо провести в Україні з міркувань безпеки, Європейська спілка радіомовлення і телебачення розглянула низку варіантів з мовником-переможцем.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!