Злочин проти природи. Поліцію просять розібратися, хто скидає сміття та рештки тварин під Львовом

2142 0
Територія, де виявили несанкційоване звалище, має належати Рясне-Руській сільській раді.
Фото: Ірина Оршак

Фото: Ірина Оршак

На території між заказником Торфовище Білогорща та Рясне-Руським першого червня виявили стихійне звалище будівельного сміття, тваринних решток та інших твердих побутових відходів. Сьогодні, 9 червня, відбулася чергова виїзна нарада чиновників на місце стихійного звалища.

Як розповів Тvoemisto.tv директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, сьогодні посадовці підготують звернення у правоохоронні органи для порушення кримінального провадження.

Читайте також: Як не потонути у смітті або Чому Львову потрібен екопатруль

«Ми обстежили візуально територію, виявили несанкціоноване скидання на території твердих побутових відходів, в тому числі тваринних решток, швидше за все це відходи походження промислового виробництва.

На місці були присутні представники департаменту екології і природних ресурсів ОДА, управління земельних ресурсів, депутати, громадські активісти, Рясна-Руська сільська рада», – повідомив Олександр Одинець.

За його словами, це звалище виявили у межах міста, але сама земельна ділянка надана обласній ОДА для подальшої передачі Рясне-Руській сільській раді. 

Читайте також: У Зимній Воді виявили звалище ртутних ламп

«Ми домовилися діяти оперативно. Сьогодні готуємо звернення в правоохоронні органи», – заявив Олександр Одинець.

За його словами, тваринні рештки відносно недавно викинуті.

Водночас, як повідомляє голова екологічної комісії ЛМР, сліди злочинних дій хтось намагався приховати, бо рештки тварин невдовзі прикрили будівельними відходами.

Христина Гоголь

Фото Ірини Оршак



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!