Що львів'яни отримають від зменшення кількості депутатів?

1644 0
Валерій Веремчук, голова депутатської групи "Народний контроль" ЛМР, по сумісництву керівник "Народної Самооборони" Львівщини в ефірі Tvoemisto.tv розповів, що вважає скорочення кількості депутатів шкідливою для українського суспільства.®

Голова депутатської групи «Народний контроль» ЛМР пояснює, що в Європі депутатів місцевих рад значно менше, а ми намагаємося слідувати прикладу сусідів. Але ми маємо ряд значних відмінностей від країн з таких устроєм:

1.       Рівень проблем  скарг в Європі: в них немає стільки і таких проблем як в нас.

2.       В Європі і США місцеві депутати отримують кошти з місцевого бюджету. В Україні їх праця не оплачується. Проте місцевий депутат має багато можливостей отримати інформацію і вплив.

Валерій Веремчук впевнений, що неправильно обмежувати людям доступ до місцевого самоврядування. «В країнах, які сьогодні мають найкращий рівень розвитку, Балтійських країнах, політика така, щоб якомога більше людей пройшли через  сито депутатів місцевих рад, щоб вони мали компетентність і розуміння що це таке, як воно робиться, як формується і витрачається бюджет, як вирішуються проблеми» – каже депутат.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!