«Змін у житті жінок не буде». На військовий облік братимуть також вагітних і матерів з малими дітьми

1983 0
Стати на військовий облік потрібно буде до кінця 2022 року.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

На військовий облік братимуть також вагітних жінок і матерів з малими дітьми. Як і у випадку чоловіків, для жінок враховуватиметься стан здоров’я людини та її сімейні обставини. Про це повідомили в ГУ розвідки Міністерства оборони України. 

Стати на військовий облік потрібно до кінця 2022 року у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (колишній комісаріат) за місцем реєстрації місця проживання.

Читайте також: В Україні розширили перелік професій для жінок, які повинні стати на військовий облік 

Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний сказав, що зі взяттям на військовий облік жодних змін у житті українських жінок не буде. 

«Хочу заспокоїти співгромадянок. По-перше, не йдеться про призов чи обов’язкову мобілізацію жінок до війська. По-друге, готується такий порядок постановки на військовий облік, який дозволив би реалізувати дистанційно та онлайн якнайбільше процедур», – зазначив він. 

Тобто протягом наступного року всі процедури будуть відкалібровані таким чином, щоб для наших співгромадянок, чиї спеціальності є в переліку для військового обліку, та їхніх роботодавців процес постановки на облік був максимально комфортним.

Крім того, планують ввести перехідну норму, що стосується зборів (навчань) військовозобов’язаних, а саме: на навчання жінки будуть убувати винятково за бажанням.

«Єдине – Збройні Сили просто знатимуть, які спеціалістки є в країні та можуть у крайньому випадку долучитись до оборони держави. Відповідний порядок обліку існував в Україні й раніше, починаючи з 1994 року, хоча майже не працював», – додав Залужний. 

Читайте також: У «Дії» з’явилася послуга для призовників і військовозобов’язаних

Нагадаємо, Міністерство оборони України розширило перелік спеціальностей та професій, який передбачає взяття жінок на обов’язковий військовий облік.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!