Зміна голови військової адміністрації та активна дерусифікація. Головні події дня у Києві

722 0
Дайджест новин за 24 жовтня.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

Зеленський призначив нового голову військової адміністрації

Президент Володимир Зеленський звільнив Миколу Жирнова з посади голови КМВА та призначив замість нього Сергія Попка, який був командувачем Сухопутних сил у 2016-2019 роках. 

Майже 37 млн грн на відбудову зруйнованих рф будівель

Кабінет міністрів виділив із резервного фонду державного бюджету 36,9 млн грн на відновлення об’єктів державної форми власності у Києві, які постраждали через ракетні атаки росії 10 жовтня. Виділені кошти будуть спрямовані на відновлення будівель: Київського національного університету імені Тараса Шевченка та будівлі Київського фахового коледжу зв’язку, Національного центру ділового і культурного співробітництва «Український Дім», Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського, Великого конференц-залу Національної академії наук України, Національного науково-природничого музею, Національної академії наук України, Національної філармонії України, Національного музею Тараса Шевченка, Національного музею літератури України та інших.

Дерусифікація

У Голосіївському районі перейменували провулок Холмогорський на Ольвійський. Провулок було названо на честь російського села Холмогори, яке розташоване на території російської федерації. Нова назва запропонована на честь античного міста на Чорноморському узбережжі – Ольвія (тепер Миколаївська область). 

Крім того, кияни пропонують перейменувати площу Перемоги в столиці та демонтувати звідти обеліск із зіркою. Відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів на сайті Київської міської ради для розгляду. 

Фінал Нацвідбору на Євробачення-2023 

Фінал Нацвідбору на Євробачення відбудеться 17 грудня у Києві. Задля безпеки учасників – він відбуватиметься в укритті.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!