Зміна маршрутів громадського транспорту та ріст хворих на covid-19. Головні події дня у Києві

849 0
Дайджест новин за 9 вересня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Зміна маршрутів громадського транспорту 

Цієї суботи, 10 вересня, змінять маршрути автобусів №2, №6, №49, №61, №87, №95 і тролейбуса №34. Зміни пов’язані із запланованими продовольчими ярмарками на вулицях Лісківській, Героїв Севастополя, Амвросія Бучми та Йорданській. 

Детальніше про тимчасовий рух маршрутів читайте на сайті Tvoemisto.tv за посиланням

Збільшення кількості наземних пішохідних переходів

З метою забезпечення фізичної безбар’єрності транспортної інфраструктури в Києві збільшать кількість наземних пішохідних переходів. У пріоритеті буде облаштування наземних переходів через кожні 500 метрів у секторах житлової та громадської забудови. 

Дерусифікація 

У процесі дерусифікації міських об’єктів у столиці перейменували ще понад 40 вулиць, провулків, площ, бульварів та проспектів, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами. Серед нових назв – площа Конотопської битви, вулиця Джохара Дудаєва, вулиця Братства тарасівців. 

Два сучасних заводи з оброблення побутових відходів під Києвом 

У Київській області планують збудувати два сучасних заводи з оброблення побутових відходів. Там здійснюватиметься переробка органічних (харчових відходів) з подальшим виробництвом біометану, а також глибоке сортування відходів з виділенням ресурсоцінних матеріалів – металобрухту, скла та пластику.

Додаткові камери відеофіксації на Київщині 

258 додаткових камер із розпізнаванням обличчя встановлять у громадських місцях Київської області. Це є надважливим елементом у виявленні правопорушень, протидії ДРГ, а також оперативному пошуку диверсантів. 

Ріст захворювання на covid-19 у Київській області 

За останній тиждень на Київщині зафіксували ріст захворювання на covid-19. З 29 серпня по 4 вересня в області зареєстровано 607 підтверджених випадків covid-19 проти 409 за період 22-28 серпня.

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!