Політична реклама

Зміна погоди спровокувала у львів'ян проблеми зі здоров'ям

1437 0
В останнi кiлька днiв львiв'яни скаржаться на бiль голови, нежить, слабкiсть, стрибки тиску та порушення роботи серця.

Лiкарi ж пояснюють, що усi цi симптоми - наслiдок перепадiв температури. Ще недавно стовпчик термометра опускався до +2, а тепер температра повiтря коливається вiд 14 до 16 градусiв тепла.

Перепади температури повiтря негатвно впливають на органiзм, - застерiгає Оксана Кузьмяк, завiдувач кардiологiчного вiддiлення обласного кардiологiчного центру. Тому пацiєнтiв маємо щораз бiльше. Так триватиме доти, доки температура не стабiлiзується. Як правило, це стається у груднi, з настанням морозiв.

За словами лікаря, рiзкi погоднi змiни шкодять абсолютно всiм. Та насамперед у зонi ризику люди похилого вiку, та пацiєнти, у яких хворе серце i проблеми з тиском. Тож серед хворих найбiльше гiпертонiкiв та тих, у кого стенокардiя. До речi, у цей перiод частiшають гiпертонiчнi кризи. Також загострюються ревматичнi хвороби, страждають хребет i суглоби.

Кардіолог радить хворим на серце щотижня навiдуватися до лiкарiв. Усiм треба в мiру працювати i вiдпочивати, а спати - щонайменше вiсiм годин.

Пiд час "стрибкiв" температури не варто вживати жирну i солону їжу. Варто забути на цей час про спиртне та сигарети. А щоб пiдтримувати свiй iмунiтет, треба їсти сушенi абрикоси, у яких багато калiю, ягоди, горiхи та цитрусовi фрукти. Також добре щодня пити вiдвари з липи та шипшини.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!