Зміна у правилах перетину кордону. Кому дозволено виїзд

3177 0
Кабмін вніс зміни у правила перетину кордону.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Для громадян України набули чинності зміни у правилах перетину кордону. Виїхати за кордон народні депутати та депутати місцевих рад, судді, прокурори, державні службовці, заброньовані працівники та інші категорії осіб можуть лише у службове відрядження.
 
Джерело: постанова Кабміну від 27 січня №69
 
Але є винятки для зазначених осіб. Дозволено виїзд, якщо:
 
  • Одинокий батько чи матір має намір відвідати свою дитину за кордоном;
  • Необхідне лікування за кордоном;
  • Якщо помер член сім'ї (першого або другого ступеня споріднення) за кордоном.
 
Військовослужбовці можуть виїхати за кордон за рішенням Міністра оборони або іншого керівника для виконання завдань у сфері безпеки й оборони. Докладніше ознайомитись із переліком змін можна за посиланням: https://bit.ly/3kFo2mT
 
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів схвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!