Зміна зон карантину у Львові/області та офіційна позиція щодо підозрюваного у розбещенні. Головне за минулу добу

1761 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Viktor Talashuk for  unsplash

Фото: Viktor Talashuk for unsplash

Covid-19 – Головне. На позачерговому засіданні комісії з ТЕБ і НС до «червоної зони» віднесли лише Тернопіль та Канів. Львів потрапив до «помаранчевої» зони карантину, хоча раніше він був у «жовтій». У «помаранчевій» також – Золочівський, Перемишлянський, Пустомитівський та Сокальський райони. Усі інші – «жовті». У цій зоні  також Київ.

Читайте також: У Львові після ремонту відкрили пологове відділення на Раппопорта

Головний санлікар країни Ляшко заявив, що вводити жорсткий карантин в Україні не будуть і шукатимуть золоту середину між економічними і епідемічними обмеженнями.

За словами керівника офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта, найближчими місяцями кількість хворих в Україні на Covid-19 може зрости до 7 до 9 тисяч випадків на день.

Із 1 жовтня уряди Болгарії й Словенії спростили умови в’їзду на свою територію для українців – відтепер обов’язкову самоізоляцію проходити не доведеться. Потрібен лише негативний результат ПЛР-тесту.

Протималярійний препарат «Гідроксихлорохін», який президент Трамп вважає ефективним у профілактиці Covid-19, не показав позитивних результатів під час випробувань.

Читайте такожСправу про забудову полонини Боржава розглянуть на комітеті Бернської конвенції

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 240 осіб (265 – напередодні). Разом 20 590. Одужало – 7 387 (+ 197), померло – 565 (+ 2).

За добу лабцентри зробили 1 128 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 300.

В Україні Covid-19 виявлено у знову рекордних 4 069 осіб (4 027 за попередню добу). Загальна кількість 213 028 пацієнтів. Одужало – 94 443 (+ 2 083), померло – 4 193 особи (+ 64).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 23 115 (+ 377), Львівщина – 20 590 (+ 240), Харківська – 19 128 (+ 450) та Чернівецька області – 14 605 (+ 159).

Читайте також: У Мін'юсті назвали топ-боржників із заробітної плати на Львівщині

Зеленський – Венедіктова. Президент Зеленський заявив, що не пов’язує пожежі на Луганщині з обстрілами бойовиків. Раніше в штабі ООС заявили, що військові ЗСУ та рятувальники ДСНС продовжують локалізувати пожежі, «спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль».

Внаслідок пожеж у Луганській області загинули 9 осіб та щонайменше 10 осіб госпіталізовано. Вогонь вразив понад 11 тис. гектарів земель.

Як повідомляють «Схеми», генпрокурорка Венедіктова відмовилась відкрити кримінальне провадження щодо нардепа від «Слуги народу» Халімона, попри аудіозаписи, які можуть свідчити про ймовірне вимагання ним хабарів.

Читайте також: З нас насміхаються. Чому львів'яни вийшли на Бандери захищати бруківку

Вибори. За результатами агрегованого рейтингу партій на місцевих виборах умовний 5% бар’єр долають п’ять партій: «Слуга народу» 15,5% тих, хто визначився, «Європейська солідарність» – 11,4%, ОПЗЖ – 11,4%, «Батьківщина» – 8,3% та «За майбутнє» – 6,2%.

«Співчуття жертвам» – Футболка СРСР. «Школа-гімназія святої Софії» у Львові, у якій чоловік, якого підозрюють у зґвалтуванні та розбещенні 11-ти неповнолітніх дівчат, займав посаду координатора зовнішніх зв’язків, у своїй офіційній заяві висловила глибоке співчуття жертвам цих трагічних подій.

Підозрюваним виявився директор Благодійної організації «Фонд розвитку шкільництва «Софія» Роман Московченко. Перші факти розбещення датують ще 2005 роком.

22-річному львів'янину загрожує до 5 років в'язниці за те, що він гуляв у футболці з СРСР.

Читайте також: Чому із парку «Залізна вода» зникають птахи. Фоторепортаж

Ліга Чемпіонів. Донецький «Шахтар» буде грати в групі В, де його суперниками стали мадридський «Реал», італійський «Інтер» та німецька «Боруссія» (Менгладбах).

Київське «Динамо» потрапило до групи G разом з італійським «Ювентусом» та іспанською «Барселоною» та угорським «Ференцварошем» (тренує колишній «динамівець» Ребров).

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!