Нові правила для подорожей та унікальні фрески Розена у Львові. Головне за добу

722 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Для дітей із коронавірусом у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні Охматдит розширюють Covid-зону. Станом на ранок 21 жовтня тут перебуває 37 пацієнтів.

Вже цього тижня Європейський союз може виключити Україну зі списку країн «зеленої» карантинної зони.  Відповідно, українців можуть позбавити змоги подорожувати до країн ЄС без обмежень. 

Читайте також: Дітей мають зарахувати до закладів освіти за наявності курсу щеплень. Постанова МОЗ.

У Львові реконструкцію вулиці Шевченка продовжать і в морозяну погоду – -3-5 градусів. Якщо у грудні не буде сильних морозів – роботи триватимуть.

Із 21 жовтня в Україні змінили правила подорожей потягами та літаками. Доїхати до іншої області можна лише з довідкою про вакцинацію або негативним ПЛР чи експрес-тестом на Covid-19.

Читайте також: У Львові висадять нові дерева. Перелік локацій, як долучитись.

Від сьогодні, 22 жовтня, ще два пункти вакцинації від Covid-19 запрацюють у Львові. Упродовж трьох днів усі охочі зможуть провакцинуватись у середній загальноосвітній школі № 95, що на Сихові, та у Палаці мистецтв.

У лікарні швидкої допомоги лікування одного хворого з коронавірусом коштує 27 тисяч грн. В межах 27 тис. грн НСЗУ оплачує однаково, як реанімаційних хворих, так і складних терапевтичних пацієнтів, яких лікують у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги. Сюди включена вся діагностика – лабораторні аналізи, рентген, КТ, УЗД, а також зарплати працівників, використання дезінфікуючих засобів, харчування.

Читайте також: Чорна п’ятниця 2021 в “Епіцентрі”. Які категорії потрапляють у ТОП.

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, чи можна вакцинуватися людям з алергією. Вони стверджують, що якщо у вас є алергія на щось, але вона не пов’язана з реакцією на щеплення, то вакцинуватися проти коронавірусу обов’язково потрібно.

У Львові 22 жовтня відкриється перша інклюзивна виставка «Вірити можна: історії людей з інвалідністю». Вона розпочнеться о 12:00 у приміщенні Сенсотеки, що розташована на вулиці Уласа Самчука, 22. Виставка буде відкрита до 31 жовтня. Це перша мандрівна інклюзивна виставка, присвячена людям з інвалідністю з України та Німеччини.

Читайте також:  Рай на землі. Де у Львові побачити унікальні фрески Розена.

Tvoemisto.tv поспілкувалося із отцем Ігорем Гнюсом із Домініканського ордену про фрески, які малював Генріх Розен у каплиці. Вірменська церква є однією із візитних листівок Львова. Повз неї проходить маршрут практично всіх екскурсій. Зокрема, вона примітна через розписи відомого художника XX століття Генріха Розена, які оздоблюють приміщення храму. Проте мало львів’ян знає, що розписи Розена також представлені у каплиці, яка зараз названа на його честь.

Цього року у Львові відреставрують Львівський музей історії та релігії, на нього з бюджету виділили 2 млн грн. Орієнтовна загальна вартість реставраційних робіт становить близько 20 млн гривень.

Гарного Дня!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!