Зміни у маршрутах громадського транспорту та допомога ВПО. Головні події дня в Києві

802 0
Дайджест новин за 20 липня.
КИЇВ. ФОТО: КМДА

КИЇВ. ФОТО: КМДА

 

Освіта

1 вересня в 50 школах України, серед яких – столичні школи, стартує пілотний проєкт нового навчального курсу «Інформатика NewG». Курс допоможе зробити уроки інформатики цікавими та зрозумілими для школярів. До пілотного проєкту захотіли приєднатися 405 закладів освіти. Координаційна рада відібрала 50, які найбільше відповідали вимогам, серед яких шість київських.

Допомога від Америки

США через Агентство з міжнародного розвитку USAID нададуть додаткові 169 мільйонів доларів допомоги для підтримки людей, які постраждали від війни росії проти України. 

Крім того, американці нададуть Україні ще чотири ракетні системи залпового вогню HIMARS.

Повернення дітей, яких незаконно депортували в рф

З початку повномасштабної війни Україні вдалося повернути 46 дітей, яких примусово депортували до росії. 

Зміни в роботі громадського транспорту

У зв’язку з аварією інженерних мереж на вулиці Софіївській тимчасово змінено рух тролейбусів маршрутів №6, №16, №18. Зокрема, маршрут №6 курсує до станції метро «Лук’янівська», маршрути №16, №18 – до Повітрофлотського шляхопроводу.

Новий Консультаційний центр для ВПО

У Києві у приміщенні Будинку дитячої творчості Подільського району запрацював Консультаційний центр для внутрішньо переміщених осіб. У центрі переселенці можуть отримати консультації із соціальних питань, питань пенсійного забезпечення та працевлаштування, правову допомогу, а також скористатися послугами психолога. Крім того, надаватиме консультації представник секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!