Зміни у оплаті паркування та заборона в’їзду для громадян росії. Головні події дня у Києві

685 0
Дайджест новин за 8 серпня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

 

Будівництво заводу «Байрактарів» в Україні

Уряд затвердив двосторонню угоду стосовно будівництва заводу «Байрактарів» в Україні і надіслав її до парламенту на ратифікацію. Водночас власник компанії вже придбав земельну ділянку в Україні, розробив проєкт заводу й готовий реалізувати його до кінця.

Заборона в’їзду росіян в Україну протягом півстоліття

Петиція до президента України Володимира Зеленського про заборону в’їзду громадянам росії на територію України на наступні 50 років набрала понад 25 тисяч підписів. Тепер вона має бути розглянута президентом.

Пропонується повністю закрити в´їзд в Україну всім росіянам на наступні 50 років, не видавати посвідки на проживання громадянам рф крім тих, хто воював на боці України у російсько-українській війні.

Зменшення туристів утричі

Через воєнний стан у Києві втричі зменшилась кількість туристів. Так, за І півріччя 2022 року столицю відвідали 98 тис іноземців, що втричі менше, ніж за аналогічний період 2021 року (308,3 тисяч осіб). 

Чотири київські виші − у топ-10 найкращих 

Чотири київські виші потрапили у топ-10 консолідованого рейтингу закладів вищої освіти України 2022 року. Перше місце обіймає Київський національний університет імені Тараса Шевченка, друге − Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», сьоме − Національний університет «Києво-Могилянська академія», дев’яте − Національний медичний університет імені Олександра Богомольця. 

Плата за паркування

У столиці тимчасово призупинено оплату паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс». Такий захід пов’язаний із судовим процесом щодо вартості паркування, який наразі триває.

Водночас міська влада закликає автовласників паркуватися відповідно до Правил дорожнього руху, в спеціально відведених для цього місцях, адже за порушення правил дорожнього руху передбачені штрафи, які ніхто не скасовував.

Народжуваність

За 165 днів від початку широкомасштабної війни у столиці одружилися 12 529 пар. Крім того, із 24 лютого у Києві народилися 6 367 малюків: 3 379 хлопчиків та 2 988 дівчаток. Серед новонароджених – 127 двієнь та трійня.

Озеленення 

Із початку року в парках і скверах столиці висадили більше 2800 дерев, майже 22 300 кущів та понад 5 мільйонів квітів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!