Зміни у роботі громадського транспорту та підготовка до опалювального сезону. Головні події дня у Києві

788 0
Дайджест новин за 26 липня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Втрати рф у війні 

Станом на ранок 26 липня загальні бойові втрати росії з початку повномасштабної війни в Україні становлять близько 39 870 військовослужбовців. За добу росіяни втратили близько 170 військових.

Міжнародна військова допомога 

Німеччина передала Україні три обіцяні реактивні системи залпового вогню Mars II та ще три гаубиці Panzerhaubitze 2000. 

Підготовка до опалювального сезону 

Кабінет міністрів України звернувся до уряду США щодо надання «газового ленд-лізу», щоб забезпечити стабільне проходження опалювального сезону. Україна хоче отримати близько 6 мільярдів кубометрів LNG, який доставлятиметься до Європи і потраплятиме в країну через трубопровід. При цьому українська сторона планує розрахуватися із США після того, як збільшать внутрішній видобуток газу.

Окупанти шукають масовку під «референдум» у Запорізькій області

У тимчасово окупованих Мелітополі та Бердянську почався пошук колаборантів, які будуть створювати масовку в акціях підтримки референдуму. Наразі в Мелітополь приїхали російські піарники та політтехнологи, які базуються в захопленому окупантами приміщенні магазину «Фокстрот». Їхнім завданням є підготовка до «виборів» та «референдуму». Першим результатом є створення т.зв. громадського руху «Ми вмєстє з росією», який буде використовуватись для масовки за гроші в акціях нібито підтримки «референдуму» місцевими.

Законопроєкт щодо купання напідпитку 

КП «Плесо» спільно з КМДА розробляють законопроєкт, спрямований на запобігання купанню людей у водних об’єктах у стані сп’яніння. Необхідність його ухвалення пов’язана з великою кількістю випадків утоплень. Тільки у 2021 році внаслідок випадкового утоплення та занурення у воду загинуло 1 532 особи (дані Державної служби статистики України). 

Схема незаконного переправлення чоловіків за кордон

У Київській області викрили схему нелегального переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків. За даними правоохоронців, зловмисники нелегально переправили за кордон понад 100 військовозобов’язаних чоловіків. Вартість «послуг» коливалася від 25 до 32 тисяч гривень. 

Організатору та посібнику поліцейські Київщини оголосили про підозру. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Додатковий поїзд Київ – Запоріжжя

З 27 липня почне курсувати додатковий поїзд сполученням Київ – Запоріжжя. Відправлення поїзда відбуватиметься зі столиці по непарних числах о 22:30, прибуття до Запоріжжя – о 11:53. По парних числах відправлення із Запоріжжя буде о 20:05, прибуття до Києва – о 9:38.

Зміни у роботі громадського транспорту 

На проспекті Перемоги відновили тролейбусну контактну мережу. Із середи, 27 липня, відновлять роботу тролейбуси №5, №7 та розпочне роботу новий тролейбусний маршрут №5Д. 

Тролейбус №5 курсуватиме за постійною схемою від вул. Білицької до станції метро «Площа Льва Толстого», №7 – від вул. Чорнобильської до станції метро «Площа Льва Толстого». Маршруту №5Д курсуватиме від проспекту Свободи до станції метро «Площа Льва Толстого».

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки

У Києві 27-29 липня переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. У міській адміністрації нагадують, що на період воєнного стану в столиці заборонено відвідувати ліси та зелені зони поза межами житлових масивів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!