В Україні змінили правила стягнення боргу за «комуналку»

2942 0
З 5-го жовтня змінилися правила про примусове стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги. Щоб уникнути сплати великих за обсягом сум, українцям радять укладати договір розстрочки.
фото: tsn.ua

фото: tsn.ua

Про це повідомляє Комунальний концерн «Центр комунального сервісу», – пише Україна комунальна.

За законами «Про виконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», якщо виконавче провадження про стягнення заборгованості було відкрите:

- Боржник зобов’язаний надати вичерпну інформацію про власні доходи та майно, а також повинен сплатити всі суми (борг, інфляційні втрати, 3% річних, судовий збір і виконавчий збір і авансовий внесок – 10% і не менше 2% від суми стягнення відповідно);

- Виконавець має право самостійно звертатись до організації, яка здійснює боржнику виплату заробітної платні, стипендії, пенсії, для проведення відрахувань.

Нагадаємо, Кабінет міністрів має намір запровадити 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих родин, які не бажають отримувати субсидію. «Якщо у споживача виникла заборгованість за житлово-комунальні послуги, задля уникнення негативних наслідків у подальшому та понесення додаткових витрат (сплата інфляційних витрат, 3% річних, судового, виконавчого збору, авансового внеску), можна укласти договір розстрочки та сплачувати борг рівними частинами », – повідомили в «Центрі комунального сервісу».

Читайте також: Яким є максимально допустимий борг за комуналку?

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!