Політична реклама

Змінився порядок заповнення документів для сплати податків

1902 0
З 26 листопада діє новий порядок заповнення платіжних документів на сплату податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, який затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 № 609.

Про це інформує прес-служба ГУ Міндоходів у Львівській області.

Новий Порядок діє замість раніше чинного Порядку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 07.07.2012 № 817. Він доповнений позиціями щодо сплати єдиного соціального внеску та митних платежів.

Найважливішими новаціями у процедурі заповнення платіжних документів на сплату бюджетних платежів є зміна в заповненні поля №3 «Призначення платежу». Раніше у ньому вказувалися реквізити лише в разі сплати зобов’язань за третіх осіб. Відтепер вказується один з власних реквізитів платника податку, який здійснює перерахування платежів:

·         код ЄДРПОУ платника податку. У разі здійснення юридичною особою сплати за відокремлений підрозділ друкується код за ЄДРПОУ відокремленого підрозділу, за який здійснюється така сплата

·         реєстраційний номер облікової картки платника податків – фізичної особи або серія та номер паспорта громадянина України (у разі відмови платника податків від одержання реєстраційного номера)

·         реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється Міндоходів

До списку кодів видів сплати додано ряд нових кодів, хоча найбільш використовувані коди не змінилися.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!