«Діліться особистим досвідом Різдва», – 10 порад владики Венедикта на час Різдвяного посту

1749 0
У час Різдвяного посту він рекомендує задуматись куди ж ми «інвестуємо» своє життя.
Фото: Львівська бізнес-школа УКУ

Фото: Львівська бізнес-школа УКУ

Тиша – це молитва. Так вважає, правлячий архиєрей єпархії святого Миколая у Чикаго Преосвященніший владика Венедикт Алексійчук. У час Різдвяного посту він рекомендує знайти час на тишу, усвідомити і відмовитись від своїх залежностей, і задуматись куди ж ми «інвестуємо» своє життя. Поради владики опублікували на сайті «Духовна велич Львова»

1. Завжди докладайте зусилля. Щоби чогось досягнути, зокрема у духовному житті, необхідно прикладати зусилля. Сучасна людина мало цього свідома, бо прагне отримати результат відразу.

2. Усвідомлено відмовтеся від своїх залежностей. Піст нам ставить акцент на наших особистих і конкретних залежностях, в полоні яких ми перебуваємо впродовж всього часу.

Читайте також: Де у Львові можна зустріти святого Миколая попри карантин. Локації, ціни

3. Займіться собою. Піст – це добра нагода, щоб почати займатися собою, реалізуватися і пізнати найкращу версію самого себе. Якщо ми говоримо по-християнськи, то це нагода чинити Божу волю.

4. Пізнаймо свою реальну духовність. Наше реальне духовне життя відкривається тоді, коли поруч стоїть потребуючий. Дозвольмо Богу нами послуговуватися. Якщо ти досвідчив Бога на молитві, ти ніколи не зможеш пройти повз потребуючу людину, в якій є Божий образ. Життя нас тестує наскільки ми є духовними і наскільки ми готові відкликатися на ті чи інші потреби, які той самий Бог ставить в нашому житті.

5. Знайдімо час на тишу. Серед звичного ритму дуже важливо щодня знайти хвильку вільного часу, щоб просто побути в тиші. Бо тиша – це також молитва, в якій ми можемо побути з Богом.

6. Досвідчуйте радість в малому. Але для цього треба побути в тиші. Призупинімося і Бог нам відкриє своє Слово.

Читайте також: Львів’ян запрошують стати помічником святого Миколая

7. Не біймося свідчити про особистий «досвід Різдва» прикладом власного християнського життя. Щоб ділитися з іншими людьми своєю вірою ми маємо насамперед ділитися особистим досвідом: що для нас означає Різдво, ким для нас є Христос, як ми це досвідчили в особистому житті? А друге – те, що ми декларуємо, щоб ми втілювали у своєму житті.

8. Не біймося обмежень. На моє переконання перш за все важливо зрозуміти для чого нам даються обмеження. Бо нічого нема просто так.

9. Учімося бути великими! Дуже часто кажемо: великий митрополит Андрей чи Патріарх Йосиф. Добре, він великий, а в мене виникає питання: чому ти не можеш бути великим? Чому не можеш дати можливість маленькому митрополитові Андрею жити в Тобі? Нам так важливо від них вчитися бути великими.

10. Задумаймося над тим, куди ми інвестуємо своє життя. Тому так важливо кожному з нас усвідомити, що Бог нам дав єдине і неповторне життя і запитати себе: «Куди я його інвестую? Чи працюємо над тим, щоб мати здобуток у Вічності»?

Нагадаємо, у православних християн та греко-католиків 28 листопада, розпочався Різдвяний піст. Він триватиме 40 днів до Різдвяного Святвечора, тобто до 6 січня включно. Піст перед Різдвом ще називають Пилипівкою або останнім багатоденним постом у році. За традиціями, він менш строгий, але від деяких продуктів усе ж рекомендують утриматись.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!