Знімати валюту з рахунків можна буде у касах банку

1926 0
Українці зможуть отримати іноземну валюту з карткових рахунків через каси банків, роз'яснив Національний банк України положення своєї постанови №540.
Фото: joinfo.ua

Фото: joinfo.ua

«Якщо клієнт бажає отримати готівкові кошти в інвалюті з власного поточного (у тому числі карткового), депозитного рахунків, банк здійснює видачу готівкової інвалюти через касу банку за заявою на видачу готівки», - пише Zaxid.net з посиланням на сторінку НБУ у Facebook,

Постанова НБУ №540 вступила в силу з 2 вересня. Вона передбачає, що видача готівкових коштів в межах країни за електронними платіжними засобами здійснюється в гривнях.

В НБУ також нагадали, що інвалюта, переказана з-за кордону на користь фізичної особи - резидента і нерезидента - для виплати готівкою без відкриття рахунку, виплачується одержувачу тільки в гривнях.

Якщо ж клієнт бажає отримати кошти в інвалюті, банк проводить зарахування таких коштів на поточні (у тому числі карткові) рахунки клієнтів.

«Видача готівкової інвалюти з поточних (у тому числі карткових), депозитних рахунків здійснюється з урахуванням обмежень, встановлених постановою №540», - наголошується у повідомленні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!