ЗНО-2022. Якими будуть цьогорічні тести

1272 0
У правилах для кожного предмета ЗНО зазначили структуру тесту, кількість та типи завдань, схему нарахування балів та час, відведений на виконання.
фото: racorn/Depositphotos

фото: racorn/Depositphotos

В Українському центрі оцінювання якості освіти визначили, якими будуть тести з різних предметів на ЗНО-2022. Відповідні характеристики тестів, критерії оцінювання та схеми нарахування балів опублікували на сайті установи, – передає УП. Життя.

«Докладне ознайомлення з інформацією, поданою в характеристиці сертифікаційної роботи, допоможе раціонально розподілити час для виконання її завдань та виробити власну стратегію ефективної роботи під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання», – повідомляють в УЦОЯО.

У правилах для кожного предмета ЗНО зазначено структуру тесту, кількість та типи завдань, схему нарахування тестових балів та час, відведений на виконання тесту. 

Читайте також: Шестеро студентів львівських вишів, які найкраще склали ЗНО, отримають по 100 тисяч грн

Тест з української мови складається з двох частин і нараховує всього 40 завдань, одне з яких – відкрите. На виконання роботи в абітурієнтів буде 150 хвилин. 

Тест з української мови і літератури зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року містить 67 завдань. На виконання роботи відведено 210 хвилин. Він складається з чотирьох частин: 

  • у першій – 24 завдань; 
  • у другій – 39 завдань; 
  • у третій – 3 завдання з короткою відповіддю;
  • а у четвертій – 1 завдання з розгорнутою відповіддю.

 

У тесті з математики рівня стандарту буде 26 завдань. Їх необхідно буде виконати за 120 хвилин. А тест профільного рівня з математики відтепер міститиме 32 завдання замість минулих 34. Крім цього, час на роботу над цим тестом скоротили з 210 до 180 хвилин. На виконання 60 завдань відведено 150 хвилин. У ньому будуть:

  • завдання з вибором однієї правильної відповіді (16 завдань); 
  • завдання на встановлення відповідності логічні пари (4 завдання); 
  • завдання відкритої форми з короткою відповіддю – 9 завдань, серед яких будуть структуровані (4) і неструктуровані завдання (5 завдань).

 

Тест з історії України містить дві частини по 30 завдань: «Історія України 1914 р. – початок ХХІ ст.» і «Історія України від найдавніших часів до 1914 р».

Тест з англійської мови нараховує 59 завдань. На виконання роботи також буде відведено 150 хвилин. Він складається з чотирьох частин:

  • «Розуміння мови на слух (аудіювання)» – 16 завдань різних форм;
  • «Читання» – 22 завдання різних форм;
  • «Використання мови» – 20 завдань;
  • «Письмо» – одне завдання відкритої форми. 

 

У тестах з німецької, французької та іспанської мов так само буде 59 завдань різних форм та чотири частини у кожному. На виконання тесту також буде відведено 150 хвилин.

  • «Розуміння мови на слух (аудіювання)» – 16 завдань;
  • «Читання» – 22 завдання;
  • «Використання мови» – 20 завдань;
  • «Письмо» – одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

 

У тесті з географії буде 54 завдання різної форми: з вибором однієї правильної відповіді (36 завдань), на встановлення відповідності (6 завдань), відкритої форми з короткою відповіддю (6 завдань) та з вибором трьох правильних відповідей (6 завдань). На виконання роботи відведено 150 хвилин. 

Читайте також: Інтелект та вільнодумство. Як працює Львівський фізмат-ліцей

Тест із біології нараховує 50 завдань: з вибором однієї правильної відповіді (38 завдань), на встановлення відповідності (8 завдань) та з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей (4 завдання). На виконання тесту також виділили 150 хвилин.

У тесті з фізики буде 38 завдань різних форм: з вибором однієї правильної відповіді (20 завдань), на встановлення відповідності «логічні пари» (4 завдання), відкритої форми з короткою відповіддю (14 завдань). На виконання завдання відведено 180 хвилин.

Певних змін зазнала структура тесту з хімії, який у 2022 році складатиметься з 50 завдань замість 52. У тесті будуть завдання з вибором однієї правильної відповіді (34 завдання), завдання на встановлення відповідності «логічні пари» (4 завдання), завдання відкритої форми з короткою відповіддю – 12 завдань, серед яких структуровані (2 завдання) і неструктуровані (10 завдань). На виконання роботи відведено 150 хвилин замість 180.

Крім того, абітурієнтам варто звернути увагу на інформацію про нарахування балів за виконання завдань. 

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року. ЗНО наступного року розпочнеться 23 травня з фізики, а також у травні випускники шкіл складуть тести з хімії та української мови, української мови та літератури. ЗНО з інших предметів відбудеться з 1 по 17 червня 2022 року. 


ТЕГИ: ЗНО, ЗНО 2022

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!