ЗНО цього року не буде. МОН пропонує інший механізм оцінювання

2057 0
Жодних іспитів в університетах також не буде для запобігання будь-яких проявів корупції.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

Зовнішнє незалежне оцінювання для абітурієнтів у 2022 році скасують. Однак Міністерство освіти і науки пропонує замінити його інших механізмом оцінювання. Про це повідомив очільник МОН Сергій Шкарлет у спільному телемарафоні «UAразом».

«Жодних іспитів в університетах не буде для запобігання будь-яких проявів корупції. Буде створено щось на кшталт ЗНО, але без участі дитини. Усе буде прозоро, бо комп’ютер не бере участі у якихось корупційних схемах. Спробуємо це зробити в 2022 році без стресу для дитини, без застосування механізму ЗНО», – каже він.

Читайте також: Учнів 4 і 9 класів звільнили від ДПА

Додамо, з понеділка, 14 березня, у Львові відновлюють навчання для школярів 1-11 класів в онлайн-форматі. Для дітей, які приїхали з інших регіонів і сьогодні живуть у приміщеннях наших шкіл, навчання буде організовано в приміщенні тієї ж школи, також онлайн.

Наразі з наступного тижня ще не відновлюватиме навчання Національний університет «Львівська політехніка», а ось Львівський національний університет ім. Івана Франка з понеділка починає навчання онлайн.

Нагадаємо, що з понеділка, 14 березня, повертаються з канікул і відновлюють навчання також школи Львівщини. Навчальний процес у школах буде індивідуальний, у залежності від закладу освіти та ситуації у ньому. Будуть різні форми навчання – від очної, змішаної і до дистанційної.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!