ЗНО з математики стане обов’язковим при вступі на ще кілька спеціальностей у 2022 році

2257 0
Йдеться про Журналістику, Соціальну роботу, Соціальне забезпечення та Міжнародні відносини.

У 2022 році при вступі до закладів вищої освіти зросте значення ЗНО з математики. Вона стане другим обов’язковим предметом для спеціальностей «Політологія», «Журналістика», «Соціальна робота», «Соціальне забезпечення», повідомляє МОН.

Читайте також: Як МОН планує змінити умови вступу до вишів у 2022 році

Також зміни у переліку конкурсних предметів стосуватимуться спеціальностей галузі «Міжнародні відносини». Зокрема, для вступу на спеціальність "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії" результат ЗНО з математики став третім конкурсним предметом замість кількох предметів на вибір.

При цьому при вступі на всі спеціальності галузі «Охорона здоров’я» у вступники зможуть обрати замість другого обов'язкового предмета математика – математику або біологію.

Додамо, що заяви вступники можуть подавати в електронній формі. Реєстрація електронних кабінетів для вступу на перший курс розпочнеться 1 липня.

Прийом документів стартує 14 липня і закінчиться 16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів, і 22 липня – для тих, які вступають за результатами ЗНО, а також вступних іспитів та творчих конкурсів.

Читайте також: Топ-20 шкіл Львова, чиї учні мають високі бали ЗНО. Інфографіка

Вступні іспити, творчі конкурси – з 1 до 13 липня включно. Водночас у період з 14 по 22 липня можуть проводитись додаткові сесії іспитів або творчих конкурсів для вступників, які вступатимуть на контрактну форму навчання. Співбесіди планують провести з 17 до 19 липня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!