Блокують українських заробітчан та коли відкриють літні майданчики у Львові. Головне за ніч і минулу добу

11634 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Depo.Львів

Фото: Depo.Львів

Коронавірус – Львів – Київ. Село Давидів, що біля Львова, закрили на карантин через спалах коронавірусу. Епідвогнище на території Давидівської ОТГ виявили учора. Там підтвердили 20 випадків коронавірусу у восьми епідосередках. Контактних осіб – 140.

На в’їзді до села встановлюють мобільні блок-пости. Заїхати зможуть лише місцеві мешканці.

На Львівщині за добу у 34 нових пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус – разом 405. Вилікувалося – 66 осіб, померло 13 осіб.

Загалом в Україні за добу 456 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 9866 пацієнтів. Зростає позитивне співвідношення тих, хто одужав – 1103, над померлими від COVID-19 – 250 особи. Антилідери незмінні: Чернівецька область (1489), місто Київ (1341), Івано-Франківська (821), Тернопільська (708) області.

Читайте також: У ЛОДА вважають, що карантинні обмеження слід послаблювати, хоча все ще можливі спалахи хвороби

Ринки та літні кафе. Учора Кабмін дозволив з 1 травня роботу продовольчих ринків під час карантину за умови дотримання вимог безпеки. Працівників і відвідувачів впускатимуть на ринок лише в масці чи респіраторі та за проходження температурного скринінгу. На кожному вході на ринок мають бути антисептики, контактні поверхні повинні дезінфікувати кожні три години, а на ринку має бути не більше одного покупця на 10 кв. м. Також після робочого дня мають дезінфікувати всю територію ринку, а адміністрація має стежити, аби не було стихійної торгівлі.

Прем’єр Шмигаль анонсує, що на наступному засіданні можуть дозволити роботу магазинів, перукарень та кав’ярень.

У Львові з 1 травня відкривають продуктові ринки. Також мер Андрій Садовий звернувся до Кабміну з проханням відкрити доступ до парків та скверів та дозволити роботу літніх майданчиків для кафе та ресторанів з 12 травня.

Читайте також: Хто і на які карантинні доплати може розраховувати. Перелік

Всі заклади мають працювати за окремим протоколом й бути забезпечені масками, рукавичками та дезінфекторами. Для працівників та клієнтів має бути обов’язковим температурний скринінг. Планують відмовитись від стандартного меню і зробити його безконтактним (онлайн, наклейка на столі чи одноразові). Столики планують розставляти так, щоб люди дотримувались соціальної дистанції.

Садовий також просить прем’єра дозволити місцевим радам самим вирішувати щодо відновлення роботи перукарень, книгарень, магазинів та інших закладів.

Блокують українських заробітчан. Авіакомпанія МАУ скасувала рейс PS1118 Київ – Лондон через заборону Державної Авіаційної Служби України. Українські заробітчани мали вилетіти 29 квітня о 12:40 год.

Після медійному розглосу авіакомпанія таки отримала дозвіл на виконання рейсу. То ж 116 пасажирів на борту змогли вилетіти з України аж о 21:40. Рейс був організований для доправлення до Великої Британії на роботу українських громадян, які мають довгостроковий контракт з роботодавцем за кордоном.

Читайте також: Через коронавірус Мін'юст пропонує амністію для трьох тисяч ув'язнених

В уряді останнім часом зробили кілька заяв про небажання давати дозвіл на чартери із українськими трудовими мігрантами і висунули вимогу про перемовини з країнами, які захочуть запросити заробітчан.

Пізніше стало відомо, що переговори з країнами, які хочуть залучити українців до сезонних робіт, буде вести віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко. За його словами, в уряді б хотіли, щоб ці люди залишилися в Україні і зробили «внесок в економіку країни, наприклад, побудувавши свої ферми».

Він каже, що немає ніякої мови про заборони на виїзд і що чартери для сезонних працівників будуть організовуватися постійно. Однак, пояснює Пристайко, важливо зрозуміти різницю між заробітчанами, які неорганізовано перетинають український кордон та сезонними робітниками, які їдуть за кордон з виконанням умов обсервації.

Читайте також: Як організують завершення навчального року під час карантину. Роз’яснення

Тоді не зрозуміло, чому блокували виліт українців до Великої Британії – це ж якраз не були неорганізовані заробітчани?

Новий голова ДПС. Кабмін  призначив новим головою Державної податкової служби Олексія Любченка. У 2009-2011 роках  (якраз в часи Януковича) він працював  заступником голови ДПА. За інформацією ЗМІ, кандидатуру Любченка лобіював міністр фінансів Марченко і водив його в Офіс президента «на узгодження».

Тяжко працює. Нардеп від «Слуги народу» Андрій Холодов виїхав на Кіпр після заклику президента Зеленського до українців повернутись додому. Відтоді він пропустив 5 засідань Ради. Нардеп із дружиною володіють маєтком поблизу узбережжя у місті Лімасол. Там також зареєстрована кіпрська фірма-власник сотень київських МАФів.

Попереду три вихідних дні, які варто провести з користю для себе і свого здоров'я. Дотримуючись усіх заходів індивідуального захисту. Інакше «свято» перетвориться на COVID-19. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!