Знову дощитиме. Що синоптики прогнозують львів’янам на вихідні

1644 0
У Львові пройдуть дощі, можливі грози, град та подекуди шквали сильного вітру.
ілюстративне фото: anderver.livejournal.com

ілюстративне фото: anderver.livejournal.com

Сьогодні, 3 липня, погоду визначатиме проходження атмосферних фронтів з заходу. Вранці та вдень у Львові пройде дощ, можливі грози, град та подекуди шквали 15-20 м/с повідомляє Львівський гідрометцентр.

Читайте також: На Львівщині завтра оголосили штормове попередження

Температура вночі – 12-14 градусів тепла, а вдень 22-24 градусів тепла.

На території Львівської області буде хмарно з проясненнями. Також короткочасні дощі, грози, подекуди град. Вітер західний, 9-14 м/с, вранці та вдень під час гроз місцями шквали 15-20 м/с. Температура вдень становитиме 20-25 градусів тепла.

Атмосферний тиск та відносна вологість повітря істотно не зміниться.

Завтра, 4 липня, буд хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі, грози. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура вночі становитиме 10-15 градусів тепла, а вдень 21-26 тепла.

Читайте також: Уроки буревію або Що варто змінити у підході до утримання дерев у Львові

На початку наступного тижня, 5 та 6 липня, також буде хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, вдень короткочасні дощі, грози. Температура вночі буде коливатися в межах 11-16 градусів тепла, а вдень 23-28 градусів тепла.

Нагадаємо, учора рятувальники попереджали про штормове попередження та закликали львів'ян дотримуватися елементарних правил безпеки та проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці. Не ходити попід розлогими деревами, а також триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач. Також за можливості не паркувати автомобілі під нестійкими конструкціями та розлогими деревами.

У четвер, 24 червня, у Львові була сильна спека. Метеорологи фіксували підняття температури до рекордної температури – 33-34 градусів тепла. Після спеки по обіді, 25 червня, в місті пройшла гроза, яка повалила багато дерев. Ще один буревій пройшов Львовом 30 червня. Він повалив у Львові 118 дерев, підтопив 29 підвалів і 10 під’їздів, пошкодив 24 дахи, а також спричинив 53 аварії на мережах вуличного освітлення. Детальніше про наслідки негоди читайте у матеріалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!