Знову майже антирекорд. В Україні кількість хворих на Covid-19 перевалила за тисячу

2277 0
Рекордну кількість випадків інфікування (1109) реєстрували місяць тому, 26 червня.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

В Україні за минулу добу зафіксували 1106 нових випадків коронавірусної хвороби. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Найбільше нових інфікувань за добу у Рівненській області (143), у Києві (129) та на Львівщині (114).

Читайте також: Чи безпечно туристам їхати до Львова і на Львівщину

Загалом з початку епідемії в Україні на цю хворобу захворіли 63 929 людей, 1 590 померли і 35 497 одужали.

«Маємо велику кількість людей, яка захворіла на Covid-19 за останню добу. Це майже рекорд, який є в Україні. 205 людей госпіталізували за добу, вони потребують допомоги у стаціонарах, їхнє життя під загрозою.

Нам треба задуматися і визнати, що це важка хвороба. Ми можемо зробити так, щоб кількість зменшилася. Для цього не потрібні подвиги, треба дотримуватися правил і рекомендацій МОЗ: користуйтеся маскою, дотримуйтеся соціальної дистанції у півтори метри, носіть антисептик і обробляйте руки. Вони допоможуть зменшити ризик»– прокоментував міністр.

Більше 85%, які помирають, мають супутні захворювання і перебувають у групі ризику.

Читайте також: «Віддана до кінця». У пам'ять про керівницю міського лабцентру Галину Михальчук

Зазначимо, що найбільше нових випадків захворювання за добу (1109) було 26 червня, після чого захворюваність почала спадати. За попередню добу коронавірусну хворобу діагностували у 972 осіб (перед тим у 856, ще раніше – у 829 людей)

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!