Зниклих дітей на Львівщині шукатимуть за допомогою СМС-оповіщення

4604 0
Мешканця Львівщини надсилатимуть СМС, якщо вони знаходяться поблизу місце зникнення якоїсь дитини.
фото "Сегодня"

фото "Сегодня"

Головне управління Національної поліції у Львівській області спільно з телеком-оператором «Київстар» презентувало спільну соціальну ініціативу під назвою «Пошук дітей». Відтепер, мешканцям Львівщини, незалежно від оператора мобільного зв’язку, приходитиме СМС-повідомлення про зникнення дитини, – повідомляє відділ комунікації Нацполіції Львівщини.

Повідомлення отримають абоненти, які знаходилися поруч із місцем зникнення в радіусі від одного до трьох кілометрів. У випадку, якщо вони бачили цю дитину, або володіють якоюсь інформацією про її місцеперебування, вони відразу можуть зателефонувати на оперативну лінію 102

Читайте також: Куди звертатись львів'янам, якщо їхня дитина зникла

«Сервіс працюватиме на базі СМС-повідомлень з використанням технічних можливостей мобільної мережі «Київстар» для оперативного сповіщення громадян про зниклих дітей. Повідомлення міститимуть інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на Facebook-сторінку поліції з детальнішою інформацією та фото», – описав алгоритм взаємодії начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування поліції Львівщини полковник поліції Сергій Гривняк.

Такий сервіс вже працює в Києві, а також у Дніпропетровській, Одеській та Запорізькій областях України. До сервісу вже підключені більше восьми мільйонів абонентів.

Правоохоронці розраховують на те, що до розшуку зниклих дітей активніше залучатиметься громадськість, особливо ті люди, котрі у цей момент перебувають неподалік місця зникнення.

Читайте також: Коли земля летить з-під ніг. Психолог про підлітковий суїцид

За інформацією правоохоронців від початку цього року на Львівщині зареєстровано 254 заяви про зникнення дітей, з них 223 – розшукали протягом доби. Станом на сьогодні усі ці діти знайшлись.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!