Знищені вітражі у Львові і у Зеленського здають нерви. Головне за ніч і минулу добу

13803 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Знищені вітражі. У Львові в будівлі на вул. Митрополита Андрея, 10 демонтували 99 фрагментів вітражу, а потім винесли його на смітник. Ідеться про приблизно 50-70 квадратних метрів суцільного розпису. Будівля перебуває на балансі області – у ній розташовані управління праці та соцзахисту населення ЛОДА, а також управління пенсійного фонду та ще одна обласна структура.

Львів’янин прем’єр. Несподіванки не сталося – Денис Шмигаль очолив уряд. «За» проголосував 291 депутат. Це,  звичайно, менше, аніж за відставку Олексія Гончарука («за» 353 нардепи), однак, враховуючи, що частина депутатів, ймовірно, тільки учора почули прізвище Шмигаля – теж непогано. У ще не до кінця сформованому уряді (є ще чотири вакантні посади) троє львів’ян. Власне, сам Шмигаль, Олексій Рєзніков  став міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Олег Немчинов – міністром Кабінету міністрів.

Читайте також: Хто такий Денис Шмигаль, який нині став першим прем’єром зі Львова

Під час призначення, у Президента відбулися, принаймні, дві словесні перепалки з нардепами. Перша – з колишнім президентом, а тепер народним обранцем Петром Порошенком і друга – з депутатом фракції ЄС Олексієм Гончаруком, який звинуватив Зеленського у кумівстві. Складається враження, що у гаранта здають нерви – і це тільки початок процесу.

А на нинізаплановане ще одне позачергове засідання – розглядатимуть відставку генпрокурора Руслана Рябошапки. Остання крапля, чому вирішили відставити Рябошапку, як сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія – «підписання (точніше, не підписання) підозри по Порошенкові». Новим генпрокурором має стати інший «Слуга народу» Сергій Іонушас.

Коронавірус. ВООЗ повідомила про найменшу кількість випадків зараження Covid-2019 у Китаї за добу від 20 січня – їх було лише 129. У Польщі офіційно зафіксували перший випадок китайського коронавірусу. Угорщина підтвердила два перших випадки захворювання Covid-2019. В Іспанії від коронавірусу помер 82-річний чоловік, який став другою жертвою хвороби. А в Італії від нового COVID-19 померли вже 107 людей.  Кількість заражень зросла до 2706 випадків. Влада Італії всіляко намагається допомогти своїм співгромадянам пережити страшну хворобу. 

Обіцяв і забув. Памятаєте, два тижні тому, одразу після евакуації українців з Уханю, президент Зеленський особисто зателефонував дівчині з песиком і обіцяв забрати їх з Китаю. Однак чомусь про свою обіцянку одразу забув. Тим часом, в Україні ще й заборонили ввозити тварин з Китаю.

Гарного дня усім! Ніколи не забувайте про допомогу тим, хто у біді і бережіть своїх рідних та близьких. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!