Зниження захворюваності на грип та канікули у школах. Головні події дня у Києві

1217 0
Дайджест новин за 14 листопада.
Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Осінній Київ. Фото: з відкритих джерел

Відключення електроенергії 

Сьогодні в Києві діють планові відключення електроенергії. Застосовуються стабілізаційні відключення згідно з графіком. Він доступний за посиланням

Вибух у квартирі у Подільському районі

У квартирі у Подільському районі столиці стався вибух. Це сталось на вулиці Сергія Данченка. Як повідомили у поліції, попередньо встановили, що в квартирі від мережі заряджався портативний акумулятор, який вибухнув, спричинивши пожежу та значне пошкодження житла. Потерпілих внаслідок події немає.

Зимові канікули в школах

Зимові канікули в столичних школах розпочнуться за графіком – з 26 грудня 2022 року. Але триватимуть місяць – до 27 січня 2023 року. У цей час школи опалюватимуть в мінімальному режимі для підтримки системи опалення. Вчителі, за бажанням, можуть піти на час канікул в оплачувану відпустку.

Зниження захворюваності на грип та ГРВІ

Загалом у столиці спостерігається зниження захворюваності на грип та ГРВІ, зокрема, і на коронавірусну інфекцію, на 3,4% порівняно з попереднім тижнем. Дітей захворіло – 3242 (зростання на 5,9%), дорослих – 3033 осіб (зниження на 11,6%).

Дерусифікація

У Святошинському районі перейменували вулицю Гаршина на вулицю Василя Стефаника.

Висадка 125 тисяч тюльпанів

У центрі Києва на Майдані Незалежності висадили тюльпани, подаровані Королівством Нідерланди. 125 тисяч весняних квітів зацвітуть на Майдані Незалежності, Хрещатику, Пейзажній алеї та в київських парках уже наступної весни. Подаровані тюльпани є вшануванням пам’яті героїв та подяка воїнам, які захищають не тільки Україну, а й загальні європейські цінності.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!