На Львівщині запрацювала нова котельня, що дозволить зменшити споживання газу

3034 0
Газ замінять альтернативні види палива – щепа та відходи аграрного сектору.
Фото: Дрогобицька міська рада

Фото: Дрогобицька міська рада

У Дрогобичі в тестовому режимі запрацювала нова котельня, що дозволить зменшити споживання газу на 20% в опалювальному сезоні.

Джерело: міський голова Дрогобича Тарас Кучма у коментарі Tvoemisto.tv

«Ідея щодо створення нової котельні виникла два роки тому, коли ми зрозуміли, що через росію можуть початись проблеми з газом. Ми вирішили перейти на альтернативні методи. Знайшли інвестора, який пішов на ризик, і побудували першу теплостанцію. Вона забезпечить 20% населення міста, але плануємо до кінця опалювального сезону охопити 50%», – сказав він.

Читайте також: Що справді допомагає економити електроенергію. Прості та дієві правила

За його словами, нова котельня дозволить зменшити споживання газу на 20%. Його замінять альтернативні види палива – щепа та відходи аграрного сектору. Водночас міський голова зазначив, що ціну не газ піднімати не будуть. Надалі планують обладнати ще одну котельню уже в Стебнику Львівської області.

Фінансують проєкт за кошти компанії-інвестора «Альтеренерго захід». Підприємство, за даними аналітичної системи Youcontrol, зареєстроване минулого року у Житомирі. Основний вид діяльності: постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря. Керівником організації є Андрій Бєлий.  

Нагадаємо, що у Львові планують збудувати сучасну біопаливну котельню, яка забезпечуватиме теплом чверть міста. Вартість будівництва становить 1 мільярд гривень. Загалом про те, яким буде опалювальний сезон 2022-2023 року та як зміняться ціни на газ, читайте тут.

Антоніна Костик

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!