Політична реклама

Золото незабаром може подешевшати, - аналитик

1516 0
Ціни на золото в недалекому майбутньому можуть знизиться, оскільки ситуація з золотими кредитами є дуже негативною для цього дорогоцінного металу, відзначив в ефірі Bloomberg TV редактор Mcclellan Market Report Тому Макліллан.

Золото може знизитися в ціні наступного тижня на чеканнях, що уряди різних країн світу скоротять заходи стимулювання економіки, і це негативно позначиться на попиті на дорогоцінний метал, повідомило агентство Bloomberg.

Дев’ять з 19, або що 47% трейдерів, інвесторів і аналітиків, які брали участь в опитуванні агентства, чекають зниження вартості золота на майбутньому тижні. При цьому семеро респондентів прогнозують підвищення його ціни, і ще три особи зайняли нейтральну позицію.

Інфляція в КНР в лютому досягла максимального рівня за 16 місяців, а зростання промислового виробництва було рекордним більш ніж за 5 років, що підсилює тиск на уряд стосовно необхідності відмови від стимулюючих заходів.

"З подальшими вказівками на те, що Китай може прискорити посилення грошово-кредитної сфери, оскільки інфляція в КНР зростає, попит на золото може піти на спад, - вважає аналітик Standard Bank Plc Уолтер де Вет. - З врахуванням всіх металів ми вважаємо, що золото найсприйнятливіше до ліквідності і процентних ставок".

Минулої п'ятниці більшість аналітиків чекали збільшення цін на золото, проте їхній прогноз не виправдався. З початку поточного тижня ціна золота з негайним постачанням на Лондонській біржі металів зменшилася на 2%, що є найбільш істотним спадом з 22 січня. В п'ятницю дорогоцінний метал торгується на рівні $1112,33 за унцію.

В Нью-Йорку ввечері в четвер вартість золота з постачанням в квітні складала $1106,5 за унцію, знизившись з початку тижня на 2,6%.

Тижневий прогноз вартості золота за підсумками опитування агентства виправдовувався за результатами 174 з 302 тижня, відносно яких він проводився, тобто в 58% випадків.

Джерело: FINANCE.UA


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!